Elämän merkki

Tekijä: Kerttu Horila

Vuosi: 1991
Sijainti: Terveyskeskus, ulkoseinä

Kerttu Horilan pääasiallinen työskentelytapa on keraamisten materiaalien käyttö kuvanveistossa. Hänen muita julkisia veistoksiaan ovat mm. keramiikkareliefi (v:lta 1981) Sampolan palvelukeskuksessa Porissa, keramiikkareliefi (v:lta 1985) Rauman kauppaoppilaitoksessa sekä keramiikkareliefi (v:lta 1987) Merikarvian kunnantalolla ja Raision kaupungin urheilutalolla (v:lta 1988).

Terveyskeskuksen nimeämä taidetoimikunta pyysi teosehdotuksia useilta lähialueen taiteilijoilta ja hyväksyi lopulta Kerttu Horilan ehdotuksen toteutettavaksi.

Keramiikkareliefin pääteemana on tyylitelty sateenkaari, jota ei ole kuvattu väri- ja valaistusilmiönä vaan plastisena muotona. Sen kaareva muoto on taiteilijan mukaan toivon ja uudistumisen symboli. Sateenkaaren läpi virtaa auringon valo ja lämpöenergiaa. Myös vesi on elämää ylläpitävänä elementtinä mukana. Kokonaissommittelu liittyy elämän suojelemisen teemaan. Luonnonilmiöistä pelkistetyt korkokuva-aiheet taas toimivat terveyskeskuksen päätehtävän symboleina eli avun, lievityksen ja elämänsuojelun merkkeinä.

Reliefi on valmistettu korkeapolttoisesta kivitavarakeramiikasta ja muurattu osina betoniseinään. Eräät elementit on lasitettu värillisillä lasitteilla. Muuraustyön on tehnyt Kerttu Horilan hovimuurarikseen nimittämä muurari Raimo Erkkilä. ”Elämän merkki” paljastettiin 21.6.1991.Rauman kaupungin julkisten taideteosten sivusto

Tämän sivuston sisällön tallentaminen ja kopioiminen ilman tekijänoikeuksien haltijoiden lupaa on kielletty. Kaikki sivustolla oleva materiaali kuuluu niiden sisällön ja toteuksen tehneille henkilöille. Sivuston tekijänoikeuksien rikkominen voi johtaa oikeustoimiin ja rangaistukseen.

Sivuston suunnittelu ja toteutus: Tommi Laiho

© Rauma 2012
© Rauman taidemuseo 2012