Lento-veistos

Tekijä: Heikki Häiväoja
Vuosi: 1962
Sijainti: Tikkalan edessä oleva puisto

Kuvanveistäjä Heikki Häiväoja (s. 1929) aloitti uransa 1950-luvulla tekemällä arkisia ja humoristisia pienoisveistoksia. 1960-luvun tuotannolle sen sijaan on ominaista vapaan muodon ja koossapitävän hahmon yhdistely. Häiväoja on myös Suomen merkittävimpiä ja tuotteliaimpia mitalien veistäjiä – hän on tehnyt yli 90 mitalia. Häiväojan julkisia veistoksia ovat mm. Koskenperkaajan muistomerkki, Kokemäki (v. 1974), Alvar Aallon muotokuva Finlandia-talossa, Helsingissä (v. 1976) ja Presidentti U.K. Kekkosen juhlaraha (v. 1975).

Pitkänomaisen vesialtaan tuntumassa lentää neljä tyyliteltyä joutsenta kohti horisonttia. Patsaan voi sanoa vertauskuvallisesti ilmentävän vapaata yritteliäisyyttä. Veistos on valettu alumiiniseoksesta.Rauman kaupungin julkisten taideteosten sivusto

Tämän sivuston sisällön tallentaminen ja kopioiminen ilman tekijänoikeuksien haltijoiden lupaa on kielletty. Kaikki sivustolla oleva materiaali kuuluu niiden sisällön ja toteuksen tehneille henkilöille. Sivuston tekijänoikeuksien rikkominen voi johtaa oikeustoimiin ja rangaistukseen.

Sivuston suunnittelu ja toteutus: Tommi Laiho

© Rauma 2012
© Rauman taidemuseo 2012