John Nurmisen rintakuva

Tekijä: Yrjö Liipola
Vuosi: 1948, pystytetty 1971
Sijainti: Kalliokadun ja Satamakadun yhtymäkohta

Merenkulkuneuvos John Nurmisen rintakuva paljastettiin 23.5.1971. Veistoksen lahjoitti kaupungille John Nurminen Oy. Veistos on alkujaan tarkoitettu sisätiloihin.

John Nurminen (1877-1951) syntyi Rauman maalaiskunnassa. Myöhemmin perhe muutti Raumalle, jossa John Nurmisen isä perusti sekatavarakaupan. Ensimmäisen maailmansodan alkuviikkoina oli Raumalta mm. päivittäin matkustajalaivayhteys Gävleen sekä junayhteys Pietariin. John Nurminen vanhempi ryhtyi hoitamaan tulevia ja lähteviä matkustajia ja heidän tavaroitaan. Myöhemmin John Nurminen nuorempi otti johdon isänsä liikeyrityksissä. Hän saavutti nopeasti johtavan aseman tukku-, puutavara- ja laivanvarustusliikkeiden rinnalla. Purjelaivakulttuurin kehittäminen ja vaaliminen oli Nurmiselle mieluisa elämäntehtävä ja harrastus. Hän kuoli Helsingissä 73-vuotiaana, mutta hänet haudattiin Raumalle.Rauman kaupungin julkisten taideteosten sivusto

Tämän sivuston sisällön tallentaminen ja kopioiminen ilman tekijänoikeuksien haltijoiden lupaa on kielletty. Kaikki sivustolla oleva materiaali kuuluu niiden sisällön ja toteuksen tehneille henkilöille. Sivuston tekijänoikeuksien rikkominen voi johtaa oikeustoimiin ja rangaistukseen.

Sivuston suunnittelu ja toteutus: Tommi Laiho

© Rauma 2012
© Rauman taidemuseo 2012