Kolme Sulotarta

Tekijä: Kerttu Horila
Vuosi: 1999
Sijainti: Kesällä Rauman kanali, talvella Rauman puutarhan tiloissa. Veistoksen keraaminen toisinto Rauman uimahallissa.

Kerttu Horilan Kolme Sulotarta -veistos sijaitsee Rauman kanalissa keskeisellä paikalla Rauman kaupungintalon edustalla. Teoksessa on kuvattu toisinto antiikin mytologiaan kuuluvasta kolme sulotarta -teemasta.

Khariitit (sulottaret muinaiskreikaksi) olivat viehätysvoiman, kauneuden ja hedelmällisyyden jumalattaria, jotka olivat jumalatar Afroditen seuralaisia. Yleensä heitä kuvataan olevan kolme: nuorin Aglaia (kauneus), Eufrosyne (ilo) ja vanhin Thalia (kukoistava onni). Afrodite oli Rakkauden, kauneuden, sulouden, hedelmällisyyden ja perhe-elämän jumalatar.

Horilan kanalissa ilakoivat sulottaret ovat maalattua pronssia. Antiikin teemaan on yhdistetty kalevalaista tarua: teokseen kuuluu puinen vene, josta kanaverkosta hahmoteltu vanha Väinämöinen tavoittelee kaunottarien suuntaan. Teoksesta ilmenee yksi Horilan taiteen keskeisimmistä teemoista, naiseuteen, naisen asemaan ja elämänkaareen liittyvien asioiden pohdinta.Rauman kaupungin julkisten taideteosten sivusto

Tämän sivuston sisällön tallentaminen ja kopioiminen ilman tekijänoikeuksien haltijoiden lupaa on kielletty. Kaikki sivustolla oleva materiaali kuuluu niiden sisällön ja toteuksen tehneille henkilöille. Sivuston tekijänoikeuksien rikkominen voi johtaa oikeustoimiin ja rangaistukseen.

Sivuston suunnittelu ja toteutus: Tommi Laiho

© Rauma 2012
© Rauman taidemuseo 2012