Veden välkettä

Tekijä: Eila Minkkinen
Vuosi: 1985
Sijainti: Kaunisjärven vanhainkoti, ulkoseinä

Eila Minkkinen (s. 1945) on raumalainen kuvanveistäjä ja hopeaseppä, jonka työskentelytapoja ovat mm. metallireliefit ja veistokset. Minkkisen muita julkisia veistoksia ovat mm. ”Sateinen meri” Kaunisjärven vanhainkodin sisääntuloaulassa Raumalla ja ”Jäät murtuvat” (vuodelta 1987), reliefi Harjavallan koulukeskuksen auditorion aulassa.

Kun Rauman Kaunisjärven vanhainkoti vihittiin käyttöönsä 26.10.1985, julkistettiin samalla Eila Minkkisen tekemä taideteos, vanhainkodin julkisivua koristava reliefi ”Välkehtivä vesi”. Teoksen johtoajatuksena on ollut mielikuva kauniista järvestä, Kaunisjärvestä. Materiaalina 6,5 metriä korkeaan teokseen taiteilija on käyttänyt 300 kg ruostumatonta terästä.

Kaunisjärven vanhainkodin suunnittelu aloitettiin 1980, paikkaluvuksi vahvistettiin 120. Nelikerroksinen talo valmistui huhtikuussa 1985.Rauman kaupungin julkisten taideteosten sivusto

Tämän sivuston sisällön tallentaminen ja kopioiminen ilman tekijänoikeuksien haltijoiden lupaa on kielletty. Kaikki sivustolla oleva materiaali kuuluu niiden sisällön ja toteuksen tehneille henkilöille. Sivuston tekijänoikeuksien rikkominen voi johtaa oikeustoimiin ja rangaistukseen.

Sivuston suunnittelu ja toteutus: Tommi Laiho

© Rauma 2012
© Rauman taidemuseo 2012