Muut lasten näyttelyt

Voihan nenä! (2002)

Mitä kuuluu? (2003)

Musta tuntuu (2004)

Silmän kääntäjät (2005)

Sokerina pohjalla (2006)

Minä tahtoisin olla koira (2007)

Todella siistiä (2008)

Harharetki (2009)

Kotini on linnani (2010)

Keskellä ei mitään (2011)

Kotini on linnani Rauman taidemuseo 23.1.-11.4.2010
Lehdistötilaisuus 21.1. klo 13. Avajaiset 22.1. klo 17-19.
Tervetuloa!

Näyttelyn portfolio ja CV-tiedot - Exhibition portfolio and artist cv's in English here (pdf 3,4 MB)

RAUMAN TAIDEMUSEO ON - OLOHUONE…ETEINEN…VESSA…KYLPPÄRI…KEITTIÖ…MAKUUHUONE… TYÖHUONE…KELLARI

Kotini on linnani -näyttelyn aiheena on nimensä mukaisesti koti. Taidemuseo muuttuu kodiksi nuorten kuvataiteilijoiden, arkkitehtien ja pelisuunnittelijoiden toimesta. Nyt museossa voi vaikka ottaa nokoset!

Mihin kotia tarvitaan? Koti on tärkeä turva ja suoja - paikka, jossa voi olla rauhassa, levätä, pelata ja tehdä omia asioita. Kodissa on omat tuoksunsa ja erilaisia tunnelmia. Kotona voi olla jännittäviä ja pelottavia asioita, haamuja vintillä tai kellarissa tai muita kummallisuuksia. Näyttelyn kokemukselliset teokset käsittelevät kodin ja arjen asioita, mutta liittyvät myös laajempiin kysymyksiin elämästä ja taiteesta. Näyttelyssä on mukana teoksia seuraavilta taiteilijoilta Hanna Elo, Petri Eskelinen, Ilmari Gryta, Tuija Asta Järvenpää, Riikka Kiljunen, Hilda Kozári, Juhana Moisander, MUM'S, Naphouse, Mimosa Pale, Petri Purho, , Pasi Rauhala ja Charlotta Östlund. Rauman taidemuseo suunnittelee, tuottaa ja toteuttaa joka vuosi erityisesti lapsille suunnatun nykytaidenäyttelyn. Kotini on linnani on jatkoa tälle näyttelysarjalle. Näyttelyssä teokset eivät ole erityisesti lapsille tehtyjä, mutta teosvalinnat, kokonaisuus ja näyttelyyn kuuluva vuorovaikutteinen ja tarinallinen opastuskierros suunnitellaan eri-ikäisille lapsille sopivaksi. Periaatteena on, että kaikki näyttelyihin tulevat ryhmät saavat oppaan mukaan kierrokselle keskustelemaan ja kertomaan teoksista. Näyttelyihin liittyy aina myös teemaa käsitteleviä työpajoja. Näyttelyiden tarkoituksena on tehdä nykytaidetta tutuksi kaiken ikäisille. Rauman taidemuseo on toteuttanut lapsille suunnattuja nykytaidenäyttelyitä vuodesta 2002 lähtien. Vuosina 2002-2007 järjestettiin näyttelyt eri aisteista (Voihan nenä, Mitä kuuluu, Musta tuntuu, Silmän kääntäjät, Sokerina pohjalla). Vuonna 2007 keskityttiin koiriin näyttelyssä Minä tahtoisin olla koira. Vuonna 2008 esillä oli sarjaan kuuluva näyttely Todella siistiä, jonka aiheena oli siivous, hygienia ja ympäristöasiat. Viime vuonna näyttely toteutettiin entistä suuremmalle yleisölle, Harharetki lähti keväällä 2009 Raumalta Berliiniin. Myös Kotini on linnani -näyttelyä pyritään esittämään kansainvälisesti.

Klikkaa auki työpajaohjelma         Click to open workshop program

Näyttelyn graafisen ilmeen on suunnitellut Pasi Rauhala.
Näyttelyn konseptista ja kuratoinnista vastaa Rauman taidemuseon amanuenssi Henna Paunu, 0440-224155 henna.paunu@raumantaidemuseo.fi

Rauman taidemuseo on avoinna ti-to klo 10-18, pe 10-16, la-su 11-16 sekä muina aikoina tilauksesta. Opastusmaksu ryhmille (alle 18 v.) 10 €.

Taidemuseon etusivulle

TERVETULOA KOTIIN MUSEOON!


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot