Arja Nummen teoksia taidelainaamossa

Rauman taidelainaamon toukokuun taiteilijana on Arja Nummi. Häneltä taidelainaamoon tulee esille monipuolinen valikoima eri tekniikoilla toteutettuja teoksia.

”Kuvantekijänä haluan pitää kiinni vapaudesta enkä sitoudu yhteen tekemisen tapaan. Haluan valita työtavan ja materiaalit aina aiheen ja tunnelman mukaan. Vuodenaikakin voi vaikuttaa. Monet ulkoilmamaalaukseni ovat öljyväritöitä, mutta joskus voi mennä pitkäänkin, että en työskentele öljyvärillä. Akryyli taas liittyy usein erilaisiin kokeiluihin ja yhdistelmätekniikoihin. Grafiikassa väri on tärkeintä, esittävyys vain viitteellistä. Pinnan kerroksellisuus on kaikissa tekotavoissa tärkeää. En pyri suuriin vedosmääriin, joskus vain yksi vedos riittää. Paperitöissä saan vapaasti kokeilla hullujakin ideoita. Joskus joku teema pyörii mielessä niin kauan, että se tulee esiin kaikissa tekniikoissa muuntautuen aina vähän uudeksi.”

Arja Nummi on Rauman Taiteilijaseuran ja Taidegraafikoiden jäsen sekä toiminut pitkään kuvataideopettajana Rauman kansalaisopistossa. Arja Nummi ylläpitää Vanhassa Raumassa taiteilijatyöhuonetta, joka on osa Art Hauenguano ryhmittymää.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot