Hiltu Sallisen teoksia taidelainaamossa

Rauman taidelainaamon kuukauden taiteilijana on tammikuussa Hiltu Sallinen (s. 1943). Hänen teoksensa ovat kollaaseja, installaatioita ja ikuistuksia, jotka koostuvat arkisesta, jo elämänsä eläneestä materiaalista, arjen patinasta. Teokset ilmentävät aikaa ja sen kulumista sekä aiheen henkilökohtaista historiaa.

Sallinen kirjoittaa: ”Annan jo elämänsä eläneelle hyljeksitylle materiaalille toisen tilaisuuden, uuden erimerkityksellisen ehomman elämän. Olen kierrättäjä, en väheksy neulasta, suodatinpussia, parsittua sukkaa tai kaakaotahraa keittiönpöydän liinassa. Rujo kuluneisuus, hylätty yksinäisyys, arjen karu estetiikka kiehtoo mieltäni. Maalaan, vuolen, parsin, harsin -tekniikka on varsin käteensopiva, olen utelias kokeilija, en hyljeksi mitään. Näkökulmani on naisen — tietenkin.”

Hiltu Sallinen on opiskellut Helsingissä Vapaassa taidekoulussa, yliopiston piirustuslaitoksella ja valmistunut kuvaamataidon opettajaksi Taideteollisesta oppilaitoksesta vuonna 1966. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin. Hän kuuluu Rauman taiteilijaseuraan.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot