Anu Sukanen huhtikuun taiteilija

Rauman taidelainaamon huhtikuu taiteilija on Anu Sukanen. Hän on työskennellyt pääasiallisesti taidegrafiikan parissa vuodesta 1997 lähtien, mutta taiteilijan sydäntä lähellä ovat myös tekstiilitaide installaatiot, valokuvaus ja maalaus.

Viimeksi Sukasen teoksia nähtiin Rauman taidemuseon ”Minä tahtoisin olla koira” -näyttelyssä, johon hän toteutti yhdessä Tommi-Vihtori Roströmin kanssa kaksi teosta: sisältä valaistun paperiveistoksen ”Luuvalo”, johon kävijä sai sytyttää valon ja toisen, johon näyttelykävijä pääsi katsomaan sisälle ”Koiranuneen” ikään kuin osaksi teosta. Myös tehdessään grafiikkaa Sukanen kokee lapset tärkeäksi yleisöksi: lapsille suunnattuja kuvia tehdään liian vähän.

Sukasen kuvat ovat usein naivistisia ja pienillä filosofioilla sekä feminismillä maustettuja. Taiteilija haluaa saada katsojan hyvälle tuulelle ja kuvien kautta löytävän jotain – ehkä oman lapsenmielisyytensä? Sukasen mielestä maailma on jo tarpeeksi vakava paikka. Tämän takia hän on välillä jopa repinyt vedoksiaan kappaleiksi ja ommellut ne sitten kokoon uudeksi. Ompeluvietin taustalta löytyy syy artesaani-kutojan pohjakoulutuksesta. Sukanen on käyttänyt vedoksissaan myös kultausta, mikä on peruja hänen kehystäjän opinnoistaan.

Taidelainaamossa on Sukaselta näytteillä myös aikaisempia teoksia sekä kansio, jonka kautta voi tutustua taiteilijan tuotantoon laajemmin


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot