Kirsi Vihervirran teoksia taidelainaamossa

Taiteilija on paikalla lauantaina 8.12. klo 11– 15.


Pieni uni, 2007 kuivaneula, kartonkigrafiikka
Rauman taidelainaamon joulukuun taiteilijana on Rauman taidegraafikoiden jäsen Kirsi Vihervirta.

Kirsi Vihervirran uusimpien teosten tekniikka on kartonkigrafiikka. Menetelmässä käytetään painolaattana metallilevyjen sijasta kartonkia, mikä mahdollistaa kokeilevasti monien erilaisten pintojen ja viivojen työstämisen levyllä. Kartonkigrafiikassa on hienoa myös ekologisuus. Laattoina voi kokeilla kierrätyspahveja ja työvälineiden puhdistamiseen käy hyvin rypsiöljy.

Vihervirran teosten sisältö käsittelee useimmiten ihmisen suhdetta ympäristöön, luontoon tai lähimmäisiin. Valot ja varjot vaihtelevat. Ihminen voi olla läsnä pelkkänä varjokuvana. Kuvissa käväisevät eläimet voivat saada inhimillisiä, hieman humoristisiakin piirteitä. Ihmiset toimivat tai tarkkailevat metsissä ja rannoilla ja kuvat kertovat myös tunteista.

Tänä vuonna monissa hänen vedoksissaan tutkimuksen kohteena ovat olleet ihmiskasvot. Työt ovat pelkistyneet yhden tai kahden värin vedoksiksi, joissa värit ja ilmeet vuoropuhelevat. Osa kuvista on vedostettu kankaille ja niihin on muutamalla ompelupistolla tuotu lisämerkityksiä. Välillä aihe saa alkunsa ajankohtaisesta tilanteesta tai olemisen pohdinnoista, usein vedostamisen innoittamissa prosesseissa.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot