Keijo Liimatainen taidelainaamon kuukauden taiteilija tammikuussa 2008

"Kuvataide valitsi minut ja rakastuin”


Arkionnen ranta, öljy, 2006
Rauman taidelainaamon kuukauden taiteilijan Keijo Liimataisen öljyvärimaalaukset hehkuvat lämmintä ja mystistä valoa. Teoksia sävyttää voimakas tunnelma, odotuksen ja tapahtumien jännite. Liimataisen maalauksia voisi verrata näyttämöön, jonka edessä jännitys tiivistyy juuri ennen kuin alkaa tapahtua jotain merkityksellistä.

”Rakkausvihasuhde on minulle ominaista kuvataiteessa. Voimakas tunteminen suuntaan tai toiseen avaa aina uuden ulottuvuuden kokea elämän ja kuvamaailman ihmeet. Kuvataiteessani pyrin kertomaan myönteisistä, kauniista asioista ja saamaan katsojan tuntemaan mielihyvää kuvieni parissa - globaalissa tietoyhteiskunnassa ihminen joutuu jo aivan liikaa negatiivisten ja surullisten asioiden ympäröimäksi. Pyrin kertomaan asioista, jotka olen itse kokenut ja tuntenut. Kaikki asiat, myös konkreettiset, näen ja koen abstraktioina. Visuaalinen ilmaisu on minulle kieli, jossa väri on tärkein elementti ja muoto toissijainen, mutta ei vähäinen.”

Keijo Liimatainen aloitti maalaamisen 11-vuotiaana. Alusta lähtien häntä on kiinnostanut abstrakti ja surrealistinen ilmaisu. Keijo Liimatainen on taiteilijana itseoppinut, hän on syntynyt v. 1947 Valkeakoskella. Hän asuu ja työskentelee Uudessakaupungissa, on Rauman taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen. Yksityis- ja yhteisnäyttelyihin osallistumisia on taiteilijalle kertynyt toistasataa eri puolilla Suomea ja ulkomailla. Keijo Liimatainen on myös ollut perustamassa Vakka-Suomen Taideyhdistystä Uuteenkaupunkiin ja on Kokko-ryhmän jäsen.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot