Taidelainaamon toukokuun taiteilija – Kuvataiteilija Eija Sunelin löytöretkiä Taidelainaamossa


Pandora Wok, 2005, akryylimaalaus, kooste
”Elän tätä hetkeä mutta ajatukseni keikkuvat fantasian pyörteissä. Leikittelen arkisilla asioilla pyrkien muuttamaan niiden faktat fiktioiksi. Tunnen itseni löytöretkeilijäksi ja elämäni on seikkailu. Etsin jatkuvasti uusia tekotapoja uusia materiaaleja, tekniikoita. Muiden hylkäämät esineet saavat mielikuvitukseni heräämään. Mitä muuta se voisi olla ja miksi se voisi tulla?” Näin työskentelystään kertoo kuvataiteilija Eija Suneli, jonka teoksia on esillä toukokuun ajan Rauman pääkirjaston artoteekissa eli taidelainaamossa. Objet trouvé – löydettyjen esineiden - taide on lähellä Sunelin sydäntä. Taiteilijan mukaan, löydetyt esineet ovat itsessään niin hienoja, ettei niitä henno paljonkaan muuksi muuttaa. ”Liitän esineeseen jotain mikä tukee syntyvää tarinaa ja toivon että teokseni synnyttävät katsojassakin uusia tarinoita.”

Eija Sunelin uusin mielenkiinnon kohde on posliininmaalaus vaikka sen hyödyntäminen aluksi tuntuikin aivan mahdottomalta. Nyt Suneli on työskennellyt kolme vuotta posliinimaalauksen parissa Päivi Kähkösen ohjauksessa ja kiinnostus tekniikkaan on koko aika vain kasvanut.

Taidelainaamossa esillä olevat työt ovat pääasiallisesti posliinia mutta mukana on myös koosteteoksia.

Eija Suneli on syntynyt Raumalla vuonna 1949, aloittanut taiteilijanuran vuonna 1970 valmistuttuaan Kankaanpään Taidekoulusta. Suneli on Rauman Taiteilijaseuran ja Tampereen Taiteilijaseuran jäsen ja toimii Rauman Kansalaisopistossa maalauksen tuntiopettajana.

Töiden ripustus taidelainaamossa 3.5.2008 klo 11-15 jolloin taiteilija on paikalla ja yleisön tavattavana.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot