Marraskuun ajan Rauman kirjaston taidelainaamosta on mahdollisuus hankkia Kirsi Backmanin pienoisveistoksia lainaan tai omaksi


Tärkeä hetki, 2007,
keramiikka+ metalli

Leipurin tyttären juhlapuku - 07,
keram+ metalli
Backmanin uusimmat teokset ammentavat arjesta ja naiseudesta. Vanha kakkuvuoka kaartuu kauniisti vanhanaikaiseksi vannehameeksi keraamiselle figuurille ja ruostunut haarukka muuntuu kruunuksi päälaelle. Backman käyttää teoksissaan pääasiassa karheaa korkeanpolton savea, jonka hän polttaa 1240 asteessa. ”Suosimieni lasitteiden sävyt ovat yleensä maanläheisiä ja himmeitä. Viime vuosina olen yhdistänyt keramiikkaan ruostunutta metallia ja hylättyjä arkiesineitä, jotka saavat toisenlaisen merkityksen teoksiini yhdistettynä. Mieheni Kai Backman auttaa minua metalliosien työstössä , hän tekee kaikki hitsausosuudet.” Backman kertoo työskentelystään. ”Vuosien varrella minua ovat inspiroineet mm. muinaiset kulttuurit, mystiikka, astrologia, unimaailma, tarinat maailman meriltä, runot ja viime aikoina arki moninaisine tapahtumineen ja muistoineen.

Kirsi Backman on vuodesta 1991 lähtien osallistunut yli viiteenkymmeneen yhteisnäyttelyyn ja hän toimii aktiivisesti Rauman Taiteilijaseurassa. Yksityisnäyttelyitä hänellä on ollut mm Helsingissä, Turussa, Porissa, Tampereella ja Dublinissa. Backmanin teoksia on mm. Pirkkalan kunnan sekä Teresia ja Rafael Lönnströmin säätiön kokoelmissa.

Hän on toteuttanut julkisia teoksia Rauman aluesairaalaan, Rauman seurakunnalle ja Kaunisjärven vanhainkotiin. Backmanin teoksiin voi tutustua myös hänen työhuoneellaan osoitteessa Kuninkaankatu 21 sekä hänen kotisivuillaan www.kirsibackman.net.

Kirsi Backman on taidelainaamossa tavattavissa keskiviikkona 5.11. klo 15-18.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot