Taidelainaamossa Irene Nyholmin vanha rakkaus


Hollantilainen kauppias, monotypia, kynä, 2008
Taidelainaamossa on helmikuun ajan esillä taiteilija Irene Nyholmin grafiikkaa ja maalauksia. Paimiosta, Turun seudulta muutama vuosi sitten Raumalle, kotikaupunkiinsa palannut Nyholm on opiskellut Turun Taideyhdistyksen Piirustuskoulussa ja Taideteollisessa Korkeakoulussa vuosina 1979–87.

Nyholmille ominaista on työskentely voimakkaassa värimaailmassa ja elävä viivan käyttö. Varjot, valot ja liike sekä puhtaat värit ovat pääaiheita. Teosten keskiössä ovat joko ihmishahmot taikka hyvinkin klassiset maisemat. Työskentelymenetelminä ovat syväpaino- tai laakapainografiikka, piirustus ja öljyvärimaalaus.

Irene Nyholm on myös toiminut grafiikan, maalauksen ja taidehistorian opettajana Varsinais-Suomen Kansanopiston lisäksi Rauman- ja Paimion lasten- ja nuorten kuvataidekouluilla ja kansalaisopistoissa sekä antanut yksityisopetusta syväpainografiikassa ja maalauksessa. Irene Nyholm on toiminut oman taiteellisen työskentelynsä ja opetuksensa ohella vuodesta 1997 lähtien Rauman Taitelijaseuran puheenjohtajana.

Taiteilija on taidelainaamossa paikalla lauantaina 7.2.2009 klo 11–15.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot