Kiinalainen kissa lainattavana


Unski-kisu, 2009, tussi- ja akvarellityö, japaninpaperi
Toukokuussa Rauman taidelainaamossa esittäytyy euralainen artenomi ja taidegraafikko Tarja S. Helander. Hän on opiskellut taideaineita seitsemän vuotta eri oppilaitoksissa ja kursseilla.

Tarja S. Helander on euralaisen taitelijaseura Tairen perustajajäsen sekä EFRA:n ja Rauman taidegraafikoiden jäsen.

Helander on työskennellyt pääasiassa grafiikan menetelmillä käyttäen esimerkiksi puupiirrosta, etsausta ja mezzotintoa. Hänen työhuoneensa Julie sijaitsee Eurassa taiteilijan kotitalon yhteydessä.

”Aiheet työhöni syntyvät luonnosta sillä luonto ja eläimet ovat tärkeitä elämässäni ja lähellä minua.

Viimeiset vuodet ovat olleet myös täynnä myllerryksiä ja taiteen luomisessa olen ollut tauolla, mutta nyt olen jälleen valtavan innostunut työskentelystä - erityisesti tussi- ja akvarellitekniikasta, joita viimeisimmät teokseni edustavat.”

Tarja S. Helander on tutustunut mm. kiinalaiseen sivellintekniikkaan, joka on yksi maailman vanhimpia kuvataiteen ilmaisumuotoja. Kirjoitusmerkit eli kalligrafia ja maalaaminen ovat tunnetuimpia kiinalaisen taiteen alueita. Molemmissa lajeissa käytetään tussia ja pensseliä. Tussimaalaus tehdään silkille tai paperille ja se kuvaa yleensä luonnonmaisemaa. Kauniisti kirjoitettu teksti kuuluu osana kuvaan.

Taiteilija on taidelainaamossa paikalla lauantaina 2.5. klo 11–15 ja keskiviikkona 13.5. klo 15–18.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot