Arja Nummi huhtikuun taiteilijana Rauman pääkirjaston Taidelainaamossa


Törmäyksiä, 2010, akryyli
Lumi vyöryy taiteeseen

"Kuvan tekeminen on tapahtunut minulla yleensä oman pään sisällä ja on osittain tiedostamatonta asioiden kehittelyä ja muotoutumista. Siihen eivät yleensä ole vaikuttaneet ulkoiset tapahtumat kuten säätilat tai vuodenajat!" Näin kertoo raumalainen kuvataiteilija Arja Nummi taiteellisesta työskentelystään.

Nyt taidelainaamossa on kuitenkin esillä Nummen talviaiheisia teoksia. Mitä oikein on tapahtunut? "Viime aikoina olemme saaneet kokea miten talvi suorastaan vyöryy päälle joka suunnalta. Arjen toiminnot, liikenne, pukeutuminen…olemme joutuneet kohtaamaan uusia haasteita näissä jokapäiväisissä rutiineissa. Junat ja autot ovat juuttuneet kinoksiin, katot pettäneet ja laivat ajaneet yhteen. Entisessä kotikaupungissani sillan notkahtaminen pantiin jäiden syyksi…"

Talvi on tunkeutunut myös Arja Nummen ajatuksiin ja kuviin, jotka heijastelevat nyt jäätä ja lunta. Taiteilija kuvittelee ja kuvittaa niitä kaikkia erilaisia törmäyksiä, jota pehmeä ja puhdas lumi on saanut aikaan. Arja Nummen talvikuvat ovat akryylimaalauksia ja monotypioita. Ne eivät varsinaisesti liity erityisesti mihinkään tiettyyn paikkaan, vaan kokemuksiin kuten kylmyyden tai lämmön tunteeseen ja tietyn tunnelman tavoittamiseen. Poikkeuksena tietenkin se kuuluisa silta!

Taiteilija tavattavissa taidelainaamossa 10.4. ja 17.4.2010 klo 11.00 - 15.00

Tervetuloa!


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot