Valto Vaalikivi: Kaksi aikaa, 2011

Valto Vaalikivi on taidelainaamon helmikuun taiteilija

Valto Vaalikivi on Raumalla ja Uudessakaupungissa aktiivisesti toimiva taiteilija, joka tunnetaan murretuilla sävyillä tehdyistä ei-esittävistä maalauksistaan. Vaalikivi on ollut jo pitkään uskollinen abstraktille ilmaisulle ja kuvan rakenteelliselle sommittelulle.

Nyt Vaalikiven ilmaisuun on tullut uusia piirteitä: ”Viimeisimmissä töissäni olen tuonut sommitteluun uusia visuaalisia elementtejä sekä värin taittumisen ja murtumisen muunnelmia. Selkein uusista hahmoista on kaari, jonka muodossa voi tunnistaa kokemukset vaikka sateenkaaresta elämänkaareen.” Vaalikiven kaariaiheet ovat selkeitä ja raikkaita sisältäen mahdollisuuksia monenlaiseen tulkintaan.

Valto Vaalikivi (s.1941) on opiskellut kuvataidetta Taideteollisessa korkeakoulussa ja Turun taideyhdistyksen piirustuskoulussa sekä taidehistoriaa Jyväskylän yliopistossa. Vaalikivi on Rauman taiteilijaseuran jäsen ja osallistunut moniin näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Julkisia teoksia Vaalikivi on tehnyt mm. Uuteenkaupunkiin, Naantaliin ja Mynämäelle.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot