Marraskuun taiteilijana taidelainaamossa esittäytyy Anu Sukanen


Anu Sukanen: Anni ja leopardi, 2010
Eläinystäviä Rauman taidelainaamossa

Taidelainaamon maaliskuun taiteilijana esittäytyy raumalainen taide-elämän ja taidegrafiikan aktiivitoimija Anu Sukanen. Hänet tunnetaan graafikkona, Rauman taidegraafikoiden puheenjohtajana sekä kesäisin Vanhassa Raumassa toimivan Keinu-gallerian pitäjänä.

“Olen tuonut taidelainaamoon uusimpia teoksiani. Esillä on teoksia Eläinystävät-sarjasta. Sarja syntyi puoliksi vahingossa: ajatuksena oli ensin tehdä vain vedos toisesta tyttärestäni jonkun eläimen kanssa. Innostuin kuitenkin tyttöjen ja heidän eläinystäviensä yhdistämisestä samaan teokseen niin, että tällä hetkellä aiheesta on olemassa jo yli kymmenen erilaista teosta”, kertoo Anu Sukanen uusimmista teoksistaan. Taidelainaamon näyttelyssä esillä oleva vedos ”Essi ja pingviinit” osallistui viime kesäkuussa Lessedran 9.vuosittaiseen kansainväliseen jurytettyyn mini-print -näyttelyyn Sofiassa Bulgariassa. Lisäksi neljä Sukasen eläinystävää hyväksyttiin viime kesänä niin ikään jurytyksen kautta Espanjaan Gironaan kansainväliseen taidegrafiikan mini-print -näyttelyyn. Näyttely oli myöhemmin esillä myös Ranskassa, Englannissa ja Espanjassa Barcelonassa.

Näyttelyn teokset Anu Sukanen on toteuttanut kuivaneulalla kartonkilaatalle. Vedostuksessa hän käyttää myös monotypiaa ja väritelausta sekä tehosteena gouacheväriä. Vedostuksessa käytettävä kartonkilaatta ei ole kovin kestävää, joten syntyvät vedosmäärät ovat tässä tekniikassa pieniä. Eläinystävien lisäksi on esillä erilaisia pieniä vedoksia, joissa aiheena ovat puut. Puuvedokset olivat osa Anu Sukasen Eurajoen Taidelahjassa viime joulukuussa pitämää Essin Maailma-näyttelyä.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot