Mari Aspola: Yhdessä

Mari Aspola marraskuun taiteilijana Rauman pääkirjaston Taidelainaamossa

Mari Aspola on työskennellyt Raumalla pitkään aktiivisesti kuvataiteen parissa: merkittävänä kuvataideopettajana Rauman Lyseossa sekä taidegraafikoiden ja Raumarsin puheenjohtajana. Tänä syksynä hän juhlii uraa taidegraafikkona - ensiesiintymisestä Raumalla on kulunut 30 vuotta. Varsinainen aiheeseen liittynyt näyttely päättyy lokakuun 29. Formartissa, mutta marraskuun ajan hänen teoksiaan on nähtävillä Rauman taidelainaamossa. Viime vuosina hänen teoksiaan on ollut esillä mm Brysselissä, Vilnassa ja Helsingissä.

Kuvataiteilijana Aspolalle ominaista on työskentely, jonka pääaihe on luonto, mutta teoksiin vaikuttavat myös kaunokirjallisuus, filosofia ja taidehistoria. Valo ja varjo ovat tärkeitä aiheita sekä realistisessa että symbolisessa merkityksessä. Teosten värimaailma saa vaikutteita väriopin tutkimuksesta ja on kerroksellista, hengittävää ja ilmavaa.

Aspolalle tärkeä työskentelymenetelmä on kartonkigrafiikka, joka on myrkytön ja nopea grafiikan tekniikka.

”Grafiikan urallani suurin merkitys oli sillä, että opiskellessani Helsingissä Taideteollisessa oppilaitoksessa sain etevän mestarin, taidegraafikko Pentti Kaskipuron opettajakseni. Luokassa oli hieno ilmapiiri ja kukin työskenteli omista lähtökohdistaan ja kokeilevasti. Oikea grafiikka oli siihen aikaan lähinnä mustavalkoista. Nyt grafiikan maailma on muuttunut - kuparilevyt ovat korvautuneet kartongilla, tärpätin sijaan levyt pestään ruokaöljyllä ja myrkyllisistä aineista on päästy eroon.”


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot