Rauman Taidelainaamo


Tarja Helander: Unski, 2012

Kuivaneulatöitä kissasta

Helmikuun taiteilijana Rauman taidelainaamossa esittäytyy euralainen taidegraafikko ja tekstiiliartenomi Tarja Helander, joka pääasiassa tunnetaan metalligrafiikan ja puupiirrosten tekijänä. Taidealaa Helander on opiskellut Euran kansalaisopistossa, käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksissa sekä Kankaanpään taidekoulussa.

Viime aikoina Helanderin grafiikassa tärkeän sijan on saanut taiteilijan oma rakas Unski-kissa. Helander kertoo kissastaan: "Unski-kissa on asuinkumppanini, näen sitä päivittäin ja se on minulle hyvin läheinen. Se tulee väkisinkin kuvaan!". Viime aikoina grafiikka on saanut taas enemmän sijaa kuvataideopettajana ja tekstiiliartenominakin toimivan Helanderin työskentelyssä. "Elämän myllerryksissä meni jokunen vuosi, etten vedostanut ainuttakaan grafiikan lehteä. Nyt ovat taas asiat järjestyksessä - "oma tupa, oma lupa" ja rakas työhuone Julie taas voimissaan, mutta uudessa paikassa!" Kertoo Tarja Helander uudesta elämänvaiheestaan. Aikaisemmin Helanderin työhuone sijaitsi Euran Ruukinpuistossa, mutta vuodesta 2008 alkaen on työhuone sijainnut Euran Välitiellä.

Tarja Helander on Rauman taidegraafikoiden jäsen ja on toiminut myös aktiivisesti euralaisissa taiteilijayhdistyksissä muun muassa perustajajäsenenä Taire! -yhdistyksessä. Helander tekee myös tilaustöitä, grafiikkaa ja tekstiiliteoksia. Helander on esittänyt töitään näyttelyissä eri puolilla Satakuntaa, mutta myös muualla Suomessa, Ruotsissa ja Unkarissa.

Tarja Helanderin kissa-aiheisia sekä muita teoksia on nähtävillä Rauman kirjastossa sijaitsevassa taidelainaamossa helmikuun ajan. Helander on itse paikalla kertomassa työskentelystään keskiviikkona 1.2. klo 15-18, lauantaina 18.2. klo 11-15 sekä keskiviikkona 29.2 klo 15-18.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot