Rauman Taidelainaamo


Maija Kantanen: Talo Irlannista, keramiikkareliefi

Maija Kantanen Rauman Taidelainaamon kuukauden taiteilija, maaliskuu 2012

Maija Kantanen on keraamikko ja taidegraafikko. Hän tekee keraamisia veistoksia ja reliefejä ja hänen aiheenaan ovat usein ihminen ja myös talot ja luonto. Materiaalinaan hän käyttää korkeapolttoista kivitavarasavea. Hänen graafiset teoksensa ovat kartonkigrafiikkaa, joka on myrkytön ja spontaani tekniikka verrattuna metalligrafiikkaan syövytyksineen. Kantasen teosten värityksessä usein esiintyvä mustavalkoinen ruudukko merkitsee hänelle järjestystä ja ehkä myös turvallisuutta. Kantasen teoksissa on myös kirkkaita värejä, joihin hän on saanut vaikutteita työskennellessään Satakunnan Taidetoimikunnan residensseissä Prahassa, Arenys De Marissa, ja Genovassa.

Maija Kantanen on Rauman Taiteilijaseuran ja Rauman Taidegraafikoiden jäsen ja hän on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin vuosittain. Myös jäsenyys METKA-ryhmässä, jonka taiteilijat ovat joko karjalaisia tai karjalaisten jälkeläisiä, on mahdollistanut osallistumisen näyttelyihin. Yksityisiä näyttelyitä Kantasella on kotimaan lisäksi ollut Dublinissa Irlannissa ja Kolpinossa Venäjällä.

Maija Kantanen on toiminut useita vuosia mm. Rauman Kansalaisopistolla keraamisen kuvanveiston tuntiopettajana sekä Dublinissa paikallisten keramiikkaryhmien ohjaajana kolmen kuukauden residenssiaikana.

Taidelainaamon näyttelyyn tulee uusia graafisia teoksia ja keramiikkaveistoksia. Taloaiheisissa teoksissa Kantanen tuo talon luonteen kautta esiin tunnelmia joita hän on kokenut. Taloilla on sielu jota vuodet ja asukkaat hiovat.

Maija Kantasen teoksia on nähtävillä myös Rauman taidemuseon Taide rakentaa Raumaa -näyttelyssä 18.2-6.5.2012 sekä Rauman Taiteilijaseuran teosvälityspäivillä Vanhalla kansalaisopistolla 4-6.5.12.

Taiteilija on tavattavissa Rauman Taidelainaamossa lauantaina 3.3.2012 ja 17.3.2012 klo 11-15.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot