Rauman Taidelainaamo


Kirsi Kuusisto: Yön vaistot, 2012, carborundum, kuivaneula

Kirsi Kuusisto syyskuun taiteilijana Rauman pääkirjaston Taidelainaamossa

Luonto kutsuu

Kirsi Kuusiston taidegrafiikan vedosten aiheina ovat meri ja metsä. Myös Rauma-aiheet näkyvät lainaamossa esillä olevissa uusissa teoksissa.

Kuvien tekeminen on jatkuva prosessi, jossa taiteilijan elämän merkittävät tapahtumat ja vaikuttavat paikat tuovat kuviin sekä tietoisia että alitajuisia aiheita. Kuusiston teoksissa on luonto läsnä, alati muuttuvina valoina ja varjoina, värisävyjen muutoksina, eri vuodenaikoina. Teokset näyttävät ensisilmäyksellä realistisilta luontokuvauksilta, mutta usein mukana on jotain sellaista joka herättää mielikuvituksen ja antaa vihjeitä, että teosta voi tulkita myös myyttisesti tai filosofisesti. Vaistojen varassa kauris pysähtyy kuuntelemaan yöllisen metsän aavistuksenomaista rasahdusta. Linnut kiitävät huolia vailla aurinkoisessa puutarhassa Taide ilmaisee maailmankatsomusta, arvoja ja kertoo ihmisenä olemisesta.

Kuusisto vedostaa moniväriset grafiikanvedokset ekologisella tekniikalla myrkyttömästi. Carborundumilla hän saa vedoksiin myös maalauksellisuutta. Sommittelu luo rauhallisen tunnelman, jolle vastakohtaisesti voimakkaiden ja vaaleiden värien rinnastaminen mustaan tuo mukaan jännitettä. Vedokset ovat uniikkeja.

Kirsi Kuusisto on valmistunut Taideteollisesta Korkeakoulusta Helsingistä taiteen maisteriksi ja hän toimii Rauman kuvataidekoulun johtajana. Kuusisto on Rauman taidegraafikoiden jäsen. Hän on osallistunut viime vuosina myös useampiin ulkomaisiin näyttelyihin Bulgariassa, Belgiassa, Liettuassa, Espanjassa, Ruotsissa, Virossa, Ranskassa ja Englannissa. Lokakuussa Kuusiston grafiikanvedoksia on esillä Carrousel du Louvressa Pariisissa ja ensi vuoden puolella Osakassa Japanissa.

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/3257 www.raumantaidegraafikot.com

Taiteilija tavattavissa taidelainaamossa 1.9. ja 22.9.2012 klo 11.00 - 15.00

Tervetuloa!

Taidelainaamo on talvikautena avoinna kaksi kertaa viikossa, teosvalikoima uusiutuu jatkuvasti ja lainattavana on veistoksia, grafiikkaa, maalauksia ja piirustuksia yli kolmeltakymmeneltä taiteilijalta. Lainausmaksua maksamalla teoksen voi myös lunastaa kokonaan omakseen. Taidelainaamoa ylläpitävät Rauman Taitelijaseura, Rauman Taidegraafikot, Rauman kaupunginkirjasto ja Rauman taidemuseo.

Rauman pääkirjasto, 2. krs
Alfredinkatu 1, 26100 Rauma

Avoinna:
ke 15-18
la 11-15
Tervetuloa!

Lisätietoja:
Rauman taidemuseo 02-8224346
rtm@raumantaidemuseo.fi


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot