Rauman Taidelainaamo


Esko Lappalainen: Esa

Taidelainaamon lokakuun taiteilija

Esko Lappalainen - Muotokuvia ja asetelmia

Viime syksyn ja talven aikana raumalainen taiteilija Esko Lappalainen opiskeli Repin-instituutin kuvataidekoulutuksessa Kotkassa. Opetus keskittyy Pietarin Kuvataideakatemiassa käytettäviin klassisen maalaustaiteen menetelmiin akatemian professorien ja pedagogien johdolla. Lappalainen on paneutunut pääasiassa muotokuvien ja asetelmien maalaamiseen. Nyt Rauman taidelainaamossa esillä olevat öljyvärimaalaukset ovat oppilastöitä ja antavat kuvan siitä, miten koulutus on vaikuttanut Lappalaisen tuotantoon.

Esko Lappalainen on Rauman ja Turun taiteilijaseurojen jäsen. Hän on ollut mukana monissa jurytetyissä yhteisnäyttelyissä vuodesta 1967 ja omia näyttelyitä hän on pitänyt vuodesta 1986, viimeksi maaliskuussa 2008 Auran Galleriassa Turussa. Lappalainen on pitkän linjan kuvantekijä, joka on suorittanut Repin-instituutin lisäksi taide- ja kulttuurihistorian perusopinnot Turun yliopistossa.

Töiden ripustus on taidelainaamossa 03.10.2012 klo 15 ? 18, jolloin myös taiteilija on paikalla ja kertoo teoksista sekä työskentelystään.

Tervetuloa!

Taidelainaamo on talvikautena avoinna kaksi kertaa viikossa, teosvalikoima uusiutuu jatkuvasti ja lainattavana on veistoksia, grafiikkaa, maalauksia ja piirustuksia yli kolmeltakymmeneltä taiteilijalta. Lainausmaksua maksamalla teoksen voi myös lunastaa kokonaan omakseen. Taidelainaamoa ylläpitävät Rauman Taitelijaseura, Rauman Taidegraafikot, Rauman kaupunginkirjasto ja Rauman taidemuseo.

Rauman pääkirjasto, 2. krs
Alfredinkatu 1, 26100 Rauma

Avoinna:
ke 15-18
la 11-15
Tervetuloa!

Lisätietoja:
Rauman taidemuseo 02-8224346
rtm@raumantaidemuseo.fi


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot