Rauman Taidelainaamo


Riitta Lehto-Toivanen: Loistava iltapäivä I, 2011

KESÄMUISTOJA - VÄRIÄ JA VALOA PIMEYDEN KESKELLE

Marraskuun taiteilijana Rauman taidelainaamossa on Riitta Lehto-Toivanen. Hän tuo esille kesäisiä maalauksia marraskuun pimeyden vastapainoksi.

"Kesällä kirkkaat ja puhtaat värit tulevat maalauksiini", kertoo Riitta Lehto-Toivanen työskentelystään. Kesäiset maalaukset tuntuvatkin huokuvan onnea, keveyttä ja hyvää oloa. Värit suorastaan ryöppyävät taiteilijan tekemissä kehäkukissa , krasseissa ja samettiruusuissa. "Toivon, että kesän kauneus ja värien voima virkistävät katsojan mieltä. Auringonvalon maailma hymyilee näiden maalausten kautta. Toivottavasti kukaan ei jää kylmäksi. Myös maalaaminen kesän lämmössä sujuu minulta aina helposti ", kertoo taiteilija ja hymyilee itsekin. Kesäaiheiset maalaukset eivät tällä kertaa ole aivan taiteilijan uusimpia teoksia: "Viime kesä oli viileä ja sateinen, sen takia kaikki taiteen tekeminenkin oli kankeampaa. Silloin sateiset päivät loivat erilaista kuvamaailmaa." Nyt kaikilla halukkailla on mahdollisuus palata jo lähes parin vuoden takaisin valontäyteisiin ja helteisiin puutarhatunnelmiin Riitta Lehto-Toivasen maalausnäyttelyn kautta.

Riitta Lehto-Toivanen asuu ja työskentelee Eurajoella, hän toimii kuvataideopettajana, taidemaalarina ja graafikkona. Hän on muun muassa Rauman taidegraafikoiden ja Rauman taiteilijaseuran jäsen. Hänen teoksiaan on aikaisemmin ollut esillä lukuisissa näyttelyissä ja Rauman taidemuseossa, jonka kokoelmiin hänen teoksiaan myös kuuluu.

Lisätietoja: Riitta Lehto-Toivanen on tavattavissa taidelainaamolla lauantaina 10.11. klo 13.45-14.45

Tervetuloa!

Taidelainaamo on talvikautena avoinna kaksi kertaa viikossa, teosvalikoima uusiutuu jatkuvasti ja lainattavana on veistoksia, grafiikkaa, maalauksia ja piirustuksia yli kolmeltakymmeneltä taiteilijalta. Lainausmaksua maksamalla teoksen voi myös lunastaa kokonaan omakseen. Taidelainaamoa ylläpitävät Rauman Taitelijaseura, Rauman Taidegraafikot, Rauman kaupunginkirjasto ja Rauman taidemuseo.

Rauman pääkirjasto, 2. krs
Alfredinkatu 1, 26100 Rauma

Avoinna:
ke 15-18
la 11-15
Tervetuloa!

Lisätietoja:
Rauman taidemuseo 02-8224346
rtm@raumantaidemuseo.fi


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot