Rauman Taidelainaamo


Mari Mattila: Pisara, 2013, valokuva

MAALISKUUN 2013 TAITEILIJA

Mari Mattila - kesän raikkaita kuvia

Rauman taidelainaamon maaliskuun taitelija on kuvataiteilija Mari Mattila (s.1979). Hän valokuvaa ja tekee metalligrafiikkaa. Mattila opiskeli ensin Porin taidekoulussa ja jatkoi taiteen maisteriksi Taideteollisessa korkeakoulussa.

Mattila kuvaa teoksissaan luontoa, kasveja, kukkia ja eläimiä. Teosten sävyt ovat maanläheisiä ja raikkaita sekä tunnelmat herkkiä. Mattila pysähtyy katsomaan läheltä ja kuvaa pieniä yksityiskohtia. Hän kääntää pienet asiat suuriksi. Ikuistetuksi päätyvät vesipisaroiden helmet lehdellä sateen jälkeen, kasteesta taipuneet heinä ja heleät kukat. Mattilalle tärkeitä ovat luonnon ihmeet. Tilanteet ovat katoavaisia - yksittäinen kohde tai hetki ei enää koskaan pala. Mattilan mukaan luonnon yksityiskohtien kuvaaminen on kuin palapelin kokoamista, jossa mieli kuvittaa puuttuvat palaset. Lähikuvien tunnelma on voimakas ja tilanteet melkein aistittavissa tuoksuina, kosteutena tai ääninä. Mattilan kuvat siivittävät kesään, menneisiin tai tuleviin.

Mattila myös valokuvaa tilauksesta. Myös muotokuvien tärkein viesti on välittää tunnelmaa ja läsnäoloa, ei niinkään teknistä loistokkuutta.

Mari Mattila on taidelainaamossa paikalla lauantaina 2.3. klo 11-15.

Rauman taidelainaamo on avoinna ke 15-18 ja la 11-15.

Tervetuloa!

Taidelainaamo on talvikautena avoinna kaksi kertaa viikossa, teosvalikoima uusiutuu jatkuvasti ja lainattavana on veistoksia, grafiikkaa, maalauksia ja piirustuksia yli kolmeltakymmeneltä taiteilijalta. Lainausmaksua maksamalla teoksen voi myös lunastaa kokonaan omakseen. Taidelainaamoa ylläpitävät Rauman Taitelijaseura, Rauman Taidegraafikot, Rauman kaupunginkirjasto ja Rauman taidemuseo.

Rauman pääkirjasto, 2. krs
Alfredinkatu 1, 26100 Rauma

Avoinna:
ke 15-18
la 11-15
Tervetuloa!

Lisätietoja:
Rauman taidemuseo 02-8224346
rtm@raumantaidemuseo.fi


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot