Rauman Taidelainaamo


Eila Minkkinen: Roope Rosvonen

EILA MINKKISEN KASVORELIEFEJÄ TAIDELAINAAMOSSA

Rauman taidelainaamon toukokuun taiteilija on hopeaseppä ja kuvanveistäjä Eila Minkkinen. Esillä on reliefeinä toteutettuja kasvokuvia. Minkkinen ei ole liittynyt internetin facebookiin, mutta hän on tehnyt kuviteltujen ystäviensä muotokuvia eri metalleista ja tuo niitä esille näyttelyissä.

Kasvoaiheet ovat olleet Minkkiselle tärkeitä pitkään. Joitain vuosia sitten Minkkisen ateljeessa Vanhassa Raumassa oli kesänäyttely Naamat, jossa oli kasvoaiheisia teoksia. Materiaaleina Minkkinen käytti risuja, paperia, punasavea, kipsiä, eri metalleja, myös kultaa ja hopeaa. Minkkinen on tehnyt kasvoaiheita jo opiskeluajoista lähtien. Ensin ne olivat pieniä hopeaan pakotettuja kasvoja riipuksina ja sormuksina. Myöhemmin hän muovaili vahasta ihmisten ja eläinten kasvoja, jotka valettiin hopeaan tai pronssiin. Hän on toteuttanut myös muotokuvareliefejä, joissa on yhdistelty eri materiaaleja.

Eila Minkkisen mielikuvituksellisten facebook-teosten nimi muodostuu kuvatun hahmon ammattiin liittyen kuten Leipuri Jauhiainen. Nimi voi myös viitata johonkin taidemaailman hyvin tuntemaan teokseen, kuten Nuorimies Huutonen yhdistyy Edvard Munchin teokseen Huuto. Mino Tauruslainen Jr. taas viittaa Kreikan mytologian Minotaurukseen. Kasvoaiheet ja naamiot ovat kuuluneet kaikkien kansojen kulttuureihin, etenkin Afrikan, Oseanian ja Meksikon taiteeseen. Eila Minkkisen teokset ovat reliefejä ja kooltaan noin 15 - 50cm.

Eila Minkkinen (s. 1945) on Raumalla asuva kuvanveistäjä ja hopeaseppä. Hänet tunnetaan valtakunnallisesti ja kansainvälisesti erityisesti muotoilun ja korutaiteen edelläkävijänä. Hänen tuotantonsa käsittää mm. hopeasta, pronssista ja muista materiaaleista valmistettuja koruja, metalliveistoksia ja -reliefejä. Minkkinen on perinteisen metallikäsityön taitaja, mutta on soveltanut taiteensa materiaaliksi myös muita, usein epäsovinnaisiakin ja kierrätettyjä materiaaleja.

Eila Minkkisen teoksia on esillä Rauman taidelainaamossa toukokuun ajan. Taiteilija on paikalla ja tavattavissa 4.5, 11.5. ja 15.5.

Rauman taidelainaamo on avoinna ke 15-18 ja la 11-15.

Tervetuloa!

Taidelainaamo on talvikautena avoinna kaksi kertaa viikossa, teosvalikoima uusiutuu jatkuvasti ja lainattavana on veistoksia, grafiikkaa, maalauksia ja piirustuksia yli kolmeltakymmeneltä taiteilijalta. Lainausmaksua maksamalla teoksen voi myös lunastaa kokonaan omakseen. Taidelainaamoa ylläpitävät Rauman Taitelijaseura, Rauman Taidegraafikot, Rauman kaupunginkirjasto ja Rauman taidemuseo.

Rauman pääkirjasto, 2. krs
Alfredinkatu 1, 26100 Rauma

Avoinna:
ke 15-18
la 11-15
Tervetuloa!

Lisätietoja:
Rauman taidemuseo 02-8224346
rtm@raumantaidemuseo.fi


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot