Rauman Taidelainaamo


LOKAKUUN TAITEILIJA 2013 TEUVO SALMINEN - ESIMAKUA

Tervetuloa tutustumaan Rauman taidelainaamoon syksyn ensimmäiseen kuukauden taiteilijan näyttelyyn. Lokakuun ajan esillä on raumalaisen Teuvo Salmisen uusia abstrakteja öljyvärimaalauksia. Näyttelyn nimenä on Esimakua. Erityisesti karikatyyripiirtäjänä tunnettu ja ansioitunut Teuvo Salminen viettää ensi vuonna 50-vuotistaiteilijajuhlaa. Salmisen ensimmäisestä yksityisnäyttelystä tulee kuluneeksi tulevan vuoden marraskuussa tasan 50 vuotta. Ensi vuoden juhlanäyttely tulee esille Salmisen omaan galleriaan Raumalla. Näyttelyn pääpaino tulee olemaan aivan uudenlaisissa isoissa abstrakteissa maalauksissa, joista nyt esillä olevat teokset ovat "esimakua". Juhlanäyttelyyn tulee myös retrospektiivinen kattaus Salmisen teoksia 1960-luvulta vuosituhannen vaihteeseen. Mukaan tulee myös muun muassa jalometallikorumallistoja, joita Salminen suunnitteli 1980- ja 1990-luvuilla Kultakeskus Oy:lle, sekä paljon muuta.

Tulevaa taiteilijajuhlavuotta Salminen viettää ahkeran näyttelytoiminnan merkeissä. Salmisen teoksia tullaan näkemään myös Helsingissä Sanomatalon Mediatorilla, Heinolan Taidemuseossa, Budapestin Kulttuurikeskuksessa Unkarissa sekä Suomitalossa Fuengirolassa Espanjassa.

Taidelainaamo on talvikautena avoinna kaksi kertaa viikossa, teosvalikoima uusiutuu jatkuvasti ja lainattavana on veistoksia, grafiikkaa, maalauksia ja piirustuksia yli kolmeltakymmeneltä taiteilijalta. Lainausmaksua maksamalla teoksen voi myös lunastaa kokonaan omakseen. Taidelainaamoa ylläpitävät Rauman Taitelijaseura, Rauman Taidegraafikot, Rauman kaupunginkirjasto ja Rauman taidemuseo.

Rauman pääkirjasto, 2. krs
Alfredinkatu 1, 26100 Rauma

Avoinna:
ke 15-18
la 11-15
Tervetuloa!

Lisätietoja:
Rauman taidemuseo 02-8224346
rtm@raumantaidemuseo.fi


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot