Anna Aho, Maria Liitola, Essi Peltonen

Rauman taidemuseo, Yläkerta
20.10. - 18.11.

Anna Aho: Tällä hetkellä olen kiinnostunut painamisesta ja sabluunoiden käytöstä ja näiden tekniikoiden yhdistämisestä maalaukseen. Aloin pohtia painettujen kuvien merkitystä ja ajatukseni siirtyivätkin tapetteihin, joissa sama pieni kuvio toistuu uudelleen ja uudelleen. Halusin yhdistää tämän elementin maalauksiini. Lisäksi minua kiinnostaa maalausjäljen ja painojäljen ero, varsinkin sabluunoita käytettäessä. Teemani ovat usein hieman surumielisiä. Pinnalle nousevat aiheet ovat masennus, yksinäisyys, unettomuus. Taulujen hahmot tapettien takana ovat tavallaan näkymättömiä, haamuja seinässä, seinäruusuja. Maalauksissani esiintyvät ihmiset ovat yleensä läheisiä ihmisiä minulle tai sitten ne ovat omakuvia. Maalaan myös paljon naisaiheita.

Maria Liitola: Minulle työskentelyssä on tärkeää jokaisen työn luoma tunne tai tarina, joko materiaalin, työstämisvälineen tai jonkun visuaalisen aspektin kautta. Teoksen valmistaminen on itsessään prosessi joka lähtee liikkeelle oivalluksesta, jonka tuottajana voi toimia lähes mikä tahansa: unet, mediat, ihmiset, esineet, tuoksut. Töissäni usein esiintyy joko fyysisenä elementtinä, innoittavana tekijänä tai työvälineenä jokin esine tai asia jolle haluan antaa "uuden elämän" teoksen kautta. Nämä elementit ovat minua puhutelleita, oman henkilökohtaisen kokemus- ja ajatusmaailmani kanssa keskustelevia merkkejä, jotka itsessään jo edustavat jotain. Yhdistettynä muihin elementteihin ne muuntautuvat ja alkavat kertoa tarinaa myös jostain muusta. Työn lähtökohtia voi olla myös erilaiset aistikokemukset, oivallukset, tai tapahtumat jotka jäävät mieleen.

Essi Peltonen: Maalaukseni ovat öljyväritöitä, se sopii minulle parhaiten koska maalaan yleensä suunnittelematta etukäteen. Öljyväri antaa mahdollisuuden siihen koska se pysyy märkänä, eli työstettävänä, pitkään ja sekoittuu kauniisti. Abstrakteissa ja joskus muissakin töissä otan tyhjän pohjan eteeni, sen kokoisen miltä sillä hetkellä tuntuu, valitsen värin ja alan maalata. Se on kuin ratkoisi jotain mielenkiintoista ongelmaa, laitan värin, mietin mitä tulee seuraavaksi ja niin edelleen, kunnes kokonaisuus miellyttää minua. Abstraktioiden lisäksi maalaan naisfiguureja.

Lisätietoja: Janne Koski, 02 8224346, janne.koski@raumantaidemuseo.fi

Anna Aho
Kerberos
akryyli alumiinille

Maria Liitola
Hehku
laasti ja öljy kankaalle

Maria Liitola
Talvisatu
laasti ja gesso kankaalle

Maria Liitola
Helmiä Sioille
sekatekniikka

Essi Peltonen
Abstraktio
öljy kankaalle

Essi Peltonen
Hyvä olla
öljy kankaalle

Essi Peltonen
Hetki
öljy kankaalle


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot