Aikataulumuutoksia Rauman taidemuseon näyttelyohjelmassa

Rauman taidemuseon syksyn näyttelyohjelmaan on tehty muutoksia. Parhaillaan esillä olevaa Saima & Vihtori -näyttelyä jatketaan kolmella kuukaudella. Näyttely ja siihen liittyvät opastukset sekä julkaisu ovat saaneet yleisöltä paljon hyvää palautetta. Nyt yleisölle tarjotaan mahdollisuus tutustua näyttelyyn 5.2.2012 saakka. Taidemuseon kuisteilla ja kellareissa on Saima ja Vihtori -näyttelyn aikana omina kokonaisuuksinaan esillä kaksi installaatiota. Anu Sukasen Rauhan puutarhat on esillä Rauman kaupungin lasten kulttuuriviikkojen ajan 20.11.2011 saakka, Sanna Pajusen Pala taivasta vuoden 2011 loppuun.

Loppuvuoden 2011 näyttely Taide rakentaa Raumaa, jossa esittäytyvät Rauman Taiteilijaseura, Rauman Taidegraafikot ja Raumars-taiteilijavierasohjelma, siirtyy kevääseen 2012 ja saa muutoksen myötä pidemmän esilläoloajan. Taide rakentaa Raumaa -näyttely on näin myös osa tulevana vuonna 570-vuotisjuhliaan viettävän Rauman kaupungin juhlavuoden ohjelmistoa.

Saima & Vihtori esittelee Yläneellä ja Raumalla 1900-luvun alkupuolella vaikuttaneen taiteilijapari Vihtori Ylisen ja Saima Tigerstedt-Ylisen elämää ja tuotantoa. Taiteilijaparin tuotanto on nyt esillä laajempana kokonaisuutena kuin koskaan aiemmin. Näyttelyä täydentää taiteilijaparin elämästä ja teoksista kertova runsaasti kuvitettu julkaisu, johon ovat kirjoittaneet taidehistorioitsijat Liisa Murtti ja Laura Kokkonen. Paljon kiinnostusta herättänyt julkaisu on myynnissä Rauman taidemuseon museokaupassa.

Talven aikana museo tarjoaa myös näyttelyyn liittyvää oheisohjelmaa; draamaopastuksia koululaisille sekä kaikille museovieraille avoimia yleisöopastuksia.

Oheisohjelmaa:

Draamaopastuksia koululaisille Rauman kaupungin lasten kulttuuriviikoilla 7.-20.11.2011
Kansakoulunopettajat Hertta Tarkka ja Eero Vaativa vierailevat museossa opastettujen käyntien yhteydessä, ja pitävät oppitunteja 1920-luvun opetustaulujen pohjalta. Oppitunnin pääasiallinen sisältö on suomalaiseen luontoon, maisemaan ja maaseudun sekä teollisuuden historiaan tutustuminen mutta mukana on myös opettamisen historiaa, kuvataidetta ja tietysti teatteria!
Opastusmaksu 20 euroa/ryhmä. Opastusvaraukset: 02-8224346, rtm@raumantaidemuseo.fi

Yleisöopastukset Saima ja Vihtori -näyttelyyn
Keskiviikkoisin 30.11., 28.12. ja 25.1. klo 15-16
Sunnuntaisin 11.12., 15.1. ja 5.2. klo 14-15
Yleisöopastukset sisältyvät museon pääsymaksuun. Tervetuloa!


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot