J  O  H  N  N  Y      A  M  O  R  E

“1000 Faces of Underground, Omakuvia turhamaisuudesta ja muista asioista”

Rauman taidemuseo, Einola 17.8.–9.9.2007.

Näyttely avautuu Sinisen Meren Elokuvajuhlien avajaisten yhteydessä torstaina 16.8. klo 18.00. Tervetuloa!

Valokuvaaja, muusikko, runoilija ja performanssitaiteilija, saksalainen Johnny Amore on yhdeksän vuoden ajan työstänyt omakuvien sarjaa. Valokuvat ovat eräänlaisia kohtauksia länsimaisen, ristipaineiden aallokossa elävän nykymiehen elämästä. Mies voi olla Johnny Amore itse, heijastuma hänen elämäänsä vaikuttaneista muista henkilöistä tai vain paljas ihminen omana itsenään. Kuvien taustalla on uteliaisuus tutkia miehen rooleja. Näkökulma on osittain vakava, osittain leikittelevä ja usein molempia samanaikaisesti.

Hakiessaan Raumars taiteilijavierasohjelmaan Johnny Amore loi fiktiivisen hahmon, *Supersankarin, joka taiteilijan tapaan asuu Münchenissä. Identiteettikriisi, burnout ja kyllästyminen painavat *Supersankaria. Hänen elämänsä parhaat vuodet ovat jäämässä taakse ja supervoimat ehtyvät. Terapeutti suosittelee *Supersankarille maisemanvaihdosta. Valmistellessaan matkaa *Supersankari huomaa, että monissa maissa on selvästi tarvetta *Supersankareille. Hän päättää liftata Suomeen saadakseen energiansa takaisin.

Näyttelyyn liittyy Catherina Conradin dokumenttifilmi *Supersankarin matkasta Suomeen, (”Der Held und ich”/”Me, myself and the Superhero” 18:25). *Supersankari aloitti matkansa liftaamalla kotioveltaan Münchenistä Raumalle. Mitä matkalla tapahtui? Miltä Rauma näyttää *Supersankarin silmin? Matkan edelleen jatkuvia sattumuksia voi seurata internetissä osoitteessa: http://the-superhero.blogspot.com

Näyttely on toteutettu yhteistyössä taiteilijavierasohjelma Raumarsin ja Sinisen Meren Elokuvajuhlien kanssa.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot