KARVAJOKI JA BANAALIT LAITA-ALUEET
Tuula Anttosen ja Tiina Nevanperän teoksia

Rauman taidemuseon alakerta 12.4.-1.6.2008

Rauman taidemuseon alakerrassa avautuu kahden helsinkiläisen kuvataiteilijan Tuula Anttosen ja Tiina Nevanperän yhteisnäyttely, jossa teosten aihepiirit liittyvät mm. maalauksen fyysisyyteen ja maisemakokemuksen ruumiillisuuteen. Tuula Anttonen (s. 1970) on opiskellut kuvataidetta Ranskassa Ecole Nationale des Beaux-Arts de Bourges´n oppilaitoksessa sekä suorittanut maisterin tutkinnon myös Taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä. Hänen teoksiaan on aikaisemmin nähty monissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä. Tiina Nevanperä (s.1963) on valmistunut kuvataiteilijaksi Vapaasta taidekoulusta vuonna 2004 ja suorittanut maisterin tutkinnon Taideteollisen korkeakoulun Porin taiteen ja median osastolla. Hänen teoksiaan on ollut esillä mm. Taidekeskus Mältinrannassa Tampereella ja Helsingin Taidehallissa. Molempien teoksia on mm. Helsingin kaupungin taidemuseon kokoelmassa.

Tuula Anttonen
"Olen ajatellut, että elämänvoima piilee mahdollisesti karvoissa. Tunteet fyysisyydestä asettuvat usein vatsanpohjaan ja tunteet ylipäänsä jonnekin rintalastan alle. Töissäni ihmiskeho toimii kehyksenä maalaustapahtumalle, mutta toivon, että aihe - fyysisyys - on koettavissa vähintään yhtä paljon maalinlaittotavassa ja materiaalissa kuin esitetyssä asiassa. Päät jätin pois, jotta katsojan olisi helpompi hypätä näihin nahkoihin.

Tuula Anttonen
Karvajoki
munatempera levylle
130cm x 90cm, 2007

Tuula Anttonen
Itsetunnon rakennus
munatempera levylle
triptyykki, osat 60cm x 45cm, 2007

Tuula Anttonen
Minä ja siskot
munatempera levylle
100cm x 140cm, 2007

Tuula Anttonen
David
munatempera levylle
160cm x 100cm, 2007

Tiina Nevanperä
"Minua kiinnostaa maalauksen avautuminen maiseman lailla. Maalaus on maiseman kaltainen. Maalauksen ja maiseman katsominen tapahtuu meistä itsestämme käsin, havainnoiva ruumis on oma olemisen ja kokemisen paikka. Maisema on minulle käsitteenä laaja, maisema ei tarkoita vain pastoraalia, idyllistä maalais- tai luonnonmaisemaa, vaan urbaaneja alati muutostilassa olevia ympäristöjä, välitiloja, rautatieasemia, purettuja ja hylättyjä rakennuksia, joiden ohi ja läpi kuljen päivittäin. Suuri osa elämästä ja ihmisten toiminnasta tapahtuu ympäristöissä, joihin design ei ulotu, kaupunkien reuna-alueille, metsälähiöissä, pysähtyneisyyden tilassa olevilla joutomailla, telttakylissä, tai apuhuoneissa ja takapihoilla, jotka löytyvät talojen ja rakennusten koreiden julkisivujen kätköistä. Banaaleilla laita-alueilla."

Tiina Nevanperä
Banaalit laita-alueet
80 x 150 cm, akryyli

Tiina Nevanperä
Nevanperä, Spökhuset
80 x 80 cm, akryyli ja öljy kankaalle

Tiina Nevanperä
Teltat
100 x 120 cm, akryyli ja öljy kankaalle

Tiina Nevanperä
Jääkauden tuleminen
100 x 120 cm, akryyli


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot