Lehdistötiedote

Heini Aho ja Päivi Kastemaa
Made in China
18.3.-17.4.2005 Rauman taidemuseo, yläkerta

Lehdistötilaisuus 18.3. klo 11.00
Avajaiset perjantaina 18.3. klo 18.00
Tervetuloa!

"Olemme kaksi, vuonna 2003 Turun Piirustuskoulusta valmistunutta nuorta kuvataiteilijaa. Pidämme yhteisnäyttelyn Rauman taidemuseon yläkerrassa lelujen vakavasta maailmasta.

Näyttelymme Made in China sisältää erilaisia kuva- sekä tavarakollaaseja. Teemamme koostuu leluista ja nukeista, mitä ne edustavat ja viestittävät. Lapset käyttävät leluja peilatakseen omaa elämäänsä niiden kautta. Lelujen valmistajilla on vastuu siitä, minkä kanssa lapset viettävät aikaa ja leikkivät erilaisia leikkejä. Omien leikkikokemusten kautta haluamme tuoda esille näkemyksiämme lelujen tärkeydestä ja vaaroista; asenteista ja mielikuvista, joita ne kasvattavat. Lelujen kautta voimme nähdä vallitsevana olleen maailmankuvan, tai millainen se on nyt."

Heini Aho kokoaa kaksi- ja kolmiulotteisia kollaaseja lelujen osia ja muotoja käyttäen. Kollaaseista syntyy uusia mutaatioita ja yhdistelmiä. Töiden materiaaleina ovat valokuvatulosteet sekä itse lelujen ja tavaroiden osat.

Päivi Kastemaa piirtää akvarellikynillä vanhoja posliininukkeja pienille värillisille papereille ja jokainen kuva on kehystetty erikseen. Kastemaata kiinnostaa entisajan tapa kasvattaa tytöistä hyväkäytöksisiä nuoria naisia.


Päivi Kastemaa


Heini Aho
Lataa tästä lehdistökuva

Heini Aho
Lataa tästä lehdistökuva

© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot