Melina Faka: TEXERE

Melina Faka: TEXERE
Rauman taidemuseo ti 28.8.2018 klo 16.00

RaumArsin residenssissä kaksi kuukautta työskennellyt Melina Faka (GR/FR) päättää residenssinsä kuvataidetta, kudontaa, runoutta ja musiikkia yhdistävään installaatioon ja performanssiin Rauman taidemuseossa tiistaina 28.8. klo 16.00.

Faka on kutonut mattoa Rauman Seudun Työnhakijoiden tiloissa Lokki-talossa. Yhteistyötä taiteilijan kanssa ovat tehneet myös vapaaehtoistyöntekijä Laila Riiski sekä kutojat Sisko Laito ja Kirsti Nurminen.

Kudonnaisen lähtökohta on ranskalaisen muusikko–runoilijan Olivier Mellanon kirjoittama runo Ubiquité, jonka Faka on muuttanut merkeiksi. Taiteilijan luoma koodi on saman tyylistä kuin kankaankudonnassa käytetyt ranskalaiset jacquard-reikäkortit, urkukortit musiikissa tai morseaakkoset. Fakan luomasta kuviosta syntyy kieli, kuin kuvallista musiikkia, ja sitä tulee taidemuseolle tulkitsemaan elektronimuusikko Heikki Vastiala.

Muotoilijana ja installaatioiden tekijänä kudonta kiinnostaa Melina Fakaa esiäitiemme ilmaisutapana. Hän on viehättynyt siitä, että matto on ollut talon symbolisin esine ja sen kuviot vastine puutarhalle tai täynnä merkkejä. Faka pohtiikin sitä, millaisessa merkkien maisemassa nykyään asumme.

Rauman taidemuseon sisäänpääsymaksu 6/3 €, alle 18-vuotiaat maksutta. Ennen performanssia kannattaa tutustua esillä olevaan J.O. Mallanderin taidekokoelmaan.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot