Lehdistötilaisuus torstaina 26.06. klo 12:00 Rauman taidemuseon verstaassa
Avajaiset perjantaina 27.06. klo 18:00

Raumars taiteilijavierasohjelman kautta on taas saapunut uusi kansainvälinen taiteilija Raumalle asumaan ja työskentelemään. Kesä-heinäkuun taiteilija on hollantilainen Harold de Bree (s. 1966), joka residenssinsä aikana valmistaa näyttelyn Rauman taidemuseon verstaaseen.

De Breen taide käsittelee usein menneitä tapahtumia, tunteita ja ajatuksia, jotka ovat aktiivisesta mielestämme unohtuneet mutta palautuvat uudestaan mieliimme jostain syystä, oli se sitten tuttu tuoksu, ääni tai kuva. Verstaaseen valmistuva installaatio Entrance A - 37 perustuu taiteilijan omaan muistoon mutta samalla se luo uusia muistoja ja kokemuksia näyttelykävijöille.

Harold de Breen teokset liittyvät melankoliseen kaipaukseen sekä muistoihin, jotka yllättäen nousevat tietoisuuteen. Taiteilijan muistikuviin perustuva teos herättää katsojassa hänen omia mielikuviaan ja muistojaan. Vaikka muiston alkuperä olisi tuntematon, voimme voimme kokea tuttuuden tunteen kun äkkiä esimerkiksi jokin ääni tai tuoksu vie ajatuksemme jo kadonneiksi luulemiimme muistoihin. Äkkiä voit löytää itsesi puistosta polttamassa ensimmäistä savukettasi, tunnet palavan sanomalehtipaperin ja muovikassien hajun, muistat tivolin ampumakojun, pienoismalliliiman, kohtauksia vanhoista elokuvista. Muisto aktivoituu uudelleen. Sisäänkäynti A-37 on yksi etäisten muistojen tiivistymä.

in english

TERVETULOA!

Lisätietoja:
Harold de Bree
Puhelin Raumalla: 02 8220677 (englanniksi)

Suvi Aarnio
Tuottaja // Producer
RAUMARS Taiteilijavierasohjelma // Artist-in-Residence Programme
Valtakatu 7
26100 Rauma, Suomi // Finland
Tel. +358 50 331 7465
producer@raumars.org
href="http://www.raumars.org">www.raumars.org


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot