henkarpits ja pimpui
Pimppupitsiä kierrätysmateriaalista

Rauman taidemuseon piha ja Makasiini 22.7.-31.7.2011 (Pihateos esillä elokuun loppuun saakka)

Lehdistötilaisuus to 21.7. klo 11. Avajaiset klo 18. Tervetuloa!

Klikkaa auki näyttelyn kutsukortti (pdf 700 kt)

Pitsiviikolla avautuu Rauman taidemuseon pihalla ja Makasiinissa kierrätysmateriaaleista alkunsa saanut Henkarpits-installaatio. Teoksen tarina alkoi kehittyä kahden kierrätysaktivistin Matti Pursiheimon ja Rauman taidemuseon amanuenssin Henna Paunun kohtaamisesta joulukuussa 2010 Rauman keskustassa jätelavan ääressä.

Henkarpits on verkkomainen teos, joka muodostuu lähes 600:sta raumalaisen vaateliikkeen pois heittämästä mustasta henkarista. Kooste on esillä Rauman taidemuseon piharakennuksen ulkoseinällä. Mustan henkariverkon reunaa koristaa modifioitu versio tunnetusta raumalaisesta Pimppu-nimisestä pitsiaiheesta. Samaa aihetta on työstetty Makasiinin tiloissa olevassa teoskokonaisuudessa, joka on myös tehty kierrätysmateriaaleista. Kokonaisuus on samalla vastine Marko Suomen Käsitöitä -näyttelylle, joka saavutti viime vuonna ennätysmäisen yleisön - yhden viikon aikana näyttelyyn tutustui noin 2500 kävijää.

Kokonaisuuden on suunnitellut raumalainen eläkkeellä oleva teknisen työn opettaja ja kulttuuritoimija Matti Pursiheimo. Vulva-aihetta on lähestytty pitsinperinteen lisäksi kirjallisuuden, semiotiikan sekä paikallisperinteen kautta. Henkarit jatkavat elämäänsä vielä Pitsiviikon jälkeenkin. Seinäteos on esillä koko elokuun ajan. Vuoden lopussa niistä tehdään valaistu pihateos Henkarhimmel Pinnalan puiden keskelle.

Lisätietoja: Henna Paunu, 0440-224155, henna.paunu@raumantaidemuseo.fi
Matti Pursiheimo, 044-5622246, matti.pursiheimo@pp.inet.fi


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot