Hetkiä

Sinikka Palosen maalauksia ja Janne Rehmosen video
Rauman taidemuseo, Makasiini 13.8.-11.9.2011

Näyttelyn tiedotustilaisuus perjantaina 12.8. klo 11
Näyttelyn avajaiset perjantaina 12.8. klo 18
Tervetuloa!

Klikkaa auki näyttelyn kutsukortti (pdf 400 kt)

Hetkiä-näyttelyssä Rauman taidemuseon makasiinissa Sinikka Palosen maalaukset ja Janne Rehmosen videoteos "1000 hetkeä" kohtaavat samassa tilassa. Teosten aiheena ovat enkelit.

"Enkelit ovat näkymättömiä, häikäiseviä, rakkautta, armoa ja hurjuutta. Enkelit sytyttävät valoja ja tähtiä. Enkelit ilmestyvät palavassa pensaassa, kukkaset puhkeavat pensaassa ja enkelin kädessä."

Sinikka Palonen (s. 1948) on raumalaissyntyinen ja Raumalla asuva taidemaalari, jonka teoksia on ollut yksityisissä ja ryhmänäyttelyissä 70-luvun puolestavälistä alkaen. Palosen teoksia on vuosien kuluessa nähty useassa näyttelyssä Raumalla. Palonen on tehnyt yhteistyötä nuoren elokuvantekijän Janne Rehmosen kanssa ja tämä on kolmas Palosen ja Rehmosen yhteinen näyttely. Edelliset yhteiset näyttelyt olivat "Anamnesis" (2007) Lönnströmin taidemuseossa ja "Suudelman jälki Tähtitomussa" (2007) Rauman taidemuseossa. Palosen viime vuosien mystissävyiset teokset ovat sisältäneet viittauksia niin kristinuskon kuin idän uskontojen visuaalisiin perinteisiin. Palonen on myös kirjoittanut artikkelisarjan enkeleistä (Wapaa katolinen kirkko, 2008).

Janne Rehmonen (s.1984), on Raumalta lähtöisin oleva, Turussa kouluttautunut ja Helsingissä työskentelevä medianomi. Hän on valmistunut Turun Taideakatemiasta medianomiksi, viestinnän koulutusohjelmasta, elokuva suuntautumisvaihtoehtona vuonna 2010 ja työskentelee leikkaajana Century Filmsillä, videosuunnittelijana / kuvaajana teatteriproduktioissa, kuten Anna Karenina Turun kaupunginteatterissa ja Morbror Vanja, Helsingin Klockriketeaternissa. Lisäksi hän toimii ohjaajana ja leikkaajana ystäviensä kanssa perustamassa kollektiivissa "Ammattisisaret", jossa tehdään lyhytelokuvia ja musiikkivideoita.

Lisätietoja: Janne Koski 0440 224154 janne.koski@raumantaidemuseo.fi
Näyttelyn lehdistökuvat: http://www.raumantaidemuseo.fi/media/index.html


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot