Kerttu Horila

Rauman taidemuseossa 15.6.- 15.9.2013

Tiedotustilaisuus 14.6. klo 13. Avajaiset klo 18. Tervetuloa!

Meistä naisista ja vähän miehistäkin –näyttely kokoaa yhteen kuvataiteilija Kerttu Horilan (s. 1946) teoksia neljältä vuosikymmeneltä. Mukana ovat Naisten huone -sarjan peilaajat, teatteridiivat, sirkustaiteilijat ja monet muut vaikuttavat keraamiset veistokset. Laajassa retrospektiivisessä näyttelyssä on esillä myös taiteilijan aivan uusimpia teoksia tältä vuodelta. Näyttelyn yhteydessä ilmestyy myös taiteilijan tuotantoa kattavasti esittelevä taidekirja. Horilan tuotantoon ei ole aikaisemmin ollut mahdollisuus tutustua näin laajasti.

Kerttu Horila opiskeli Taideteollisessa oppilaitoksessa keramiikkataiteen osastolla, mutta valmistuttuaan suuntautui melko nopeasti keraamiseen kuvanveistoon. Horila tunnetaan suurista, usein ihmistä kuvaavista keramiikkaveistoksista, mutta hänen tuotantonsa käsittää myös installaatioita, maalauksia ja piirroksia.

Horilan mielenkiinnon kohteena on aina ollut ihminen. Hän kuvaa ilmeitä, eleitä ja tilanteita lämmöllä, oivalluksella ja huumorilla. Erityisesti naisen elämään liittyvät näkökulmat ja tilanteet ovat olleet keskeinen aihe hänen tuotannossaan. Katsojan on helppo samaistua Horilan teoksiin, kokea omakohtai-suutta ja tunnistaa teoksiin sisältyvää arkista realismia. Joidenkin veistosten rinnalle voi istua ja päästä osaksi teosta.

Kerttu Horilan näyttely on osa Rauman taidemuseon perustaja- ja tukiorganisaation, Rauman Taideyhdistyksen, Ars Rauma –näyttelyiden sarjaa, joissa joka toinen vuosi esitellään merkittäviä suomalaisen nykytaiteen näyttelyitä. Näyttelyn yhteydessä ilmestyy Jussi Tiaisen Parvs-kustantamon kirja Horilan tuotannosta, jonka kirjoittajana on toiminut taidekriitikko Marja-Terttu Kivirinta sekä taittajana ke-raamikko ja graafinen suunnittelija Eliisa Isoniemi. Kirjaa myynnissä taidemuseon kaupassa ovh 35 €.

Lisätietoja: Henna Paunu, henna.paunu@raumantaidemuseo.fi, 0440-224155
Lehdistökuvat: Pauliina Monto-Kokkonen, pauliina.kokkonen@raumantaidemuseo.fi, 0440-224152

NÄYTTELYN OHEISOHJELMAA

Yleisöopastukset tiistaisin 2.-30.7.2013 klo 15. / Guided tours in English every Tuesday at 2 pm (July).
Taiteilijan yleisöopastus su 8.9. klo 13 Kerttu Horila opastaa näyttelyn ja kertoo teoksistaan.
Kuraattorin yleisöopastukset la 7.9. klo 14 ja la 14.9. klo 14 oppaana Henna Paunu.
Yleisöopastukset ovat kaikille avoimia ja sisältyvät pääsylipun hintaan.
Naamio- ja kuvanveistotyöpajoja lapsille (6-12 v.) keskiviikkoisin 2.-30.7. klo 12-14.
Pajamaksu 3 € / osallistuja. Ennakkoilmoittautuminen.

Yhteistyökumppanit


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot