KOTI - KYLÄ (yläkerta)

Rauman taidemuseossa 7.10.-5.11.2006
Tiedotustilaisuus 6.10. klo 10. Avajaiset klo 17.
Tervetuloa!

Näyttely on luvialaisten lasten valokuvien pohjalta koottu tila-installaatio.

Luvialla on vuosien 2003-2006 ajan ollut käynnissä kotiseutuyhdistys Luvia Seor ry:n taide-, perinne- ja ympäristökasvatusprojekti Juuret ja siivet. Projektin puitteissa
6-8-vuotiaat lapset ovat osallistuneet erilaisiin taidetyöpajoihin ja taidemuseovierailuihin. Perinne, paikkakunnan ominaispiirteet ja oman lähiympäristön tutkiminen ovat olleet keskeisellä sijalla toiminnassa. Yhteistyötä on tehty päiväkodin ja alkuopetuksen kanssa. Katso enemmän www.luviaseor.fi.

Koti - kylä on nyt päättyvän pilottihankkeen viimeinen "kotitehtävä". Näyttelyä varten lapset ovat kesän aikana kuvanneet omaa kotiaan ja asioita, jotka ovat heidän elämässään tärkeitä. Valokuvista on koottu pieniä taloja ja niistä kokonainen kylä. Kuvat ovat katsaus luvialaiseen rakennuskantaan ja kylärakenteeseen lasten näkökulmasta ja samalla niistä muodostuu tarkka kuva siitä, mitkä asiat ovat tällä hetkellä lasten elämässä merkittävällä sijalla. Tärkeissä valokuvissa esiintyvät koti, perhe, vanhemmat, sisarukset, lemmikkieläimet, mutta myös televisiot, pleikkarit, omat huoneet ja jättitrampoliinit.

Juuret ja siivet projektista vastaavat Liisa Punkari ja Marjo Heino-Fihlman Lisätietoa näyttelystä gsm 044 5581240.

Leader+ , Mettä ja hunajaa Satakuntaan


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot