Lehdistötiedote

Sanna Kohonen "Hommage à…"
2.12.2005-1.1.2006 Rauman taidemuseo, Verstas

Avajaiset 1.12.2005 klo 18

Rauman taidemuseon joulunajan näyttelyssä jo perinteeksi muodostuneessa näyttelyssä esittäytyy nykyään Espoossa asuva, mutta Tammelasta kotoisin oleva taiteilija Sanna Kohonen.

Sanna Kohonen opiskeli vuosina 1986-93 Rooman ja Madridin taideakatemioissa. Kohonen tutustui keskiajan ja renessanssin taiteeseen, jonka kuvamaailma lumosi nuoren suomalaistytön. Botticellin Kevät Uffizi taidegalleriassa, Pisanellon Erään naisen muotokuva Louvren taidemuseossa sekä Hieronymus Boschin Himojen puutarha Pradossa ovat siitä lähtien olleet Kohosen lempitöitä.

"Vaikka nykyisin teen maalauksia ja grafiikkaa nykyelämästä ja omin aihein - vanha rakkaus mestareihini on säilynyt", kertoo Sanna Kohonen teostensa lähtökohdista.

Palattuaan Suomeen hän on tehnyt yli kymmenen vuoden ajan grafiikkaa Forssan taiteilijaseuran työhuoneella. Teoksissa seikkailevat Madonnat, Venukset ja pyhimykset symboleina, joiden vaikutus näkyy vielä nykyäänkin ikiaikaisina roolimalleina. Kohosen teoksissa klassisuus ja arkaaisuus yhdistyvät vilpittömän raikkaaseen ja pelkistettyyn muotokieleen.

Sanna Kohosen cv


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot