Rauman taidemuseo 24.4.-23.5.2010
Tiedotustilaisuus 23.4. klo 11. Avajaiset klo 18. Tervetuloa
Lainaa omaksi -näyttelyn ajan Rauman taidemuseoon on vapaa pääsy!

Rauman taidemuseo on vuodesta 2004 lähtien ollut mukana Rauman taidelainaamon yhtenä ylläpitäjänä yhdessä Rauman kaupunginkirjaston, Rauman taiteilijaseuran ja Rauman taidegraafikoiden kanssa. Nyt taidelainaamo levittäytyy taidemuseon tiloihin noin kuukauden ajaksi. Esillä on runsas valikoima uusia ja vähän vanhempia raumalaisten taiteilijoiden teoksia, joita voi lainata kuukausimaksun maksamalla, Teoksen voi halutessaan myös lunastaa omaksi heti tai vähitellen.

Rauman taidemuseo järjestää säännöllisesti raumalaisten taiteilijoiden yhteisnäyttelyitä. Tällä kertaa näyttely toimii taidelainaamon periaatteilla. Yleisö voi lainata teoksia, teoksen saa heti mukaansa ja sen voi myös lunastaa itselleen kohtuullista kuukausimaksua maksamalla. Lainaa omaksi -näyttelyn ripustus uudistuu näyttelyn aikana sitä mukaa kun teoksia lähtee lainaan. Näyttelyn ajan Rauman taidelainaamon kuukauden taiteilijana on Tom Osmonen, jolta on esillä taidemuseossa oma yhtenäinen teoskokonaisuus. Lainaa omaksi -logon on suunnitellut Rauman taidegraafikoiden puheenjohtaja Anu Sukanen.

Lainaa omaksi - näyttelyn aikana taidemuseo kokeilee myös pidennettyä aukioloaikaa keskiviikkoiltaisin, jolloin museo on poikkeuksellisesti auki klo 20 saakka. Pidennetyt aukioloajat ovat keskiviikkoisin 28.4., 5.5. ja 19.5. Keskiviikkoiltaisin paikalla on myös näyttelyn taiteilijoita.

Raumalaisen lainattavan taiteen lisäksi taidemuseon yläkerrassa on nähtävänä Eino Valtosen lahjoituskokoelma. Kokoelmaan kuuluu pääasiassa suomalaista kultakauden maalaustaidetta mm. Albert Edelfeltin ja Akseli Gallen-Kallelan teoksia. Kokoelma on nähtävillä vielä kuukauden ajan kokonaisuudessaan, sen jälkeen osa teoksista lähtee näyttelylainaan ja osa jää esille suppeampana kokonaisuutena. Eino Valtosen näyttelykokonaisuuteen on nyt myös liitetty Rauman kaupungin hallinnoiman Karhulan rahaston uushankinta Victor Westerholmin Rauma-näkymä vuodelta 1876, joka hankittiin viime joulukuussa Hagelstamin taidehuutokaupasta. Myös Eino Valtosen lahjoituskokoelmanäyttelyyn on poikkeuksellisesti vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Rauman taidemuseo 02-8224346
Amanuenssi Henna Paunu, 0440-224155, henna.paunu@raumantaidemuseo.fi

Lehdistökuvia:
Museosihteeri Pauliina Kokkonen, 0440-224152, pauliina.kokkonen@raumantaidemuseo.fi

Tervetuloa!


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot