Toinen Maanantaikerho ma 13.6.
Kerhohuone: Rauman taidemuseo.
Kerhoaika: 18-

Rakkauskuvasto

Toisessa kerhossa pohditaan lempeä, lemmen kuvaa ja kuvastoa. Kelpaako rakkaus taiteeseen ja toisaalta onko taiteessa tilaa rakkaudelle? Alustamassa näytelmäkirjailija, ohjaaja Kristian Smeds, Legioonateatterin toiminnanjohtaja, ohjaaja Virpi Koskela ja lauluntekijä, muusikko Ville Leinonen. Tilaisuuden isäntänä ja keskustelun vetäjänä toimittaja Pertti Pitkonen YLE.

Rauman taidemuseon näyttely Pyyteetön rakkaus avautuu 10.6. Näyttelyn aiheena on epäitsekäs rakkaus - mm. altruismi, lähimmäisen, vanhempien/lasten, jumalan, totuuden ja oikeudenmukaisuuden rakastaminen...

Maanantaikerho

Maanantaikerhot ovat satakuntalaisia kulttuurikeskusteluja, joissa liikutaan taiteiden rajoja ylittäen ja tieteitä sivuten. Tilaisuudet ovat avoimia, pienimuotoisia, ajatustenvaihtoon rohkaisevia kohtaamisia. Jokaisella Maanantaikerholla on oma teema, johon kerholaisia johdattaa kolme erittäin kiinnostavaa kutsuvierasta maakunnan ulkopuolelta. Kutsutut alustajat ovat etenkin taiteen ja sosiokulttuurin alueilla valtakunnallisesti ansioituneita henkilöitä, joiden omaäänisten alustusten myötä kerholaisia kannustetaan liittymään keskusteluun.

Maanantaikerhot kokoontuvat eri paikkakunnalla, koulun tai kulttuurilaitoksen yhteydessä. Kerholaisiksi ovat tervetulleita kaikki kulttuuri-keskusteluista kiinnostuneet, sanallinen osallistuminen on tietenkin täysin vapaaehtoista. Maanantaikerhon keskustelujen toivotaan jatkavan elämäänsä esimerkiksi koulujen opintoihin nivoutuvissa pohdinnoissa, osallistujien kannanotoissa ja yleisessä kulttuurisessa ilmapiirissä maakunnassa. Kiinnostava ajatustenvaihto voi avata uusia näkökulmia maailmaan ja parhaimmillaan rohkaista osallistujia heidän omissa elämänpyrkimyksissään.

Ensimmäinen Maanantaikerho ma 25. huhtikuuta 2005
Kerhohuone: SAMK, Kuvataiteen yksikkö, Kankaanpää.
Kerhoaika: 18 - 21

Väkivaltaisia purkauksia

Väki ja valta - seuraukset tiedämme, kulttuuri toistaa itseään. Purkaus, kenties kahlitsematon, irtiriistäytyvä, alkukantainen reaktio. Väkivaltaisen purkauksen kestämistä, välttämistä tai taiteeksi tekemistä pohtiva ensimmäinen kerhoilta pidetään Satakunnan ammattikorkeakoulun Kuvataiteen yksikössä, Kankaanpäässä. Alustamassa Vihreän Liiton kansanedustaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Rosa Meriläinen, Tampereen Tyttöjen Talon johtaja Taina Karman ja näyttelijä, käsikirjoittaja Paavo Westerberg. Tilaisuuden isäntänä ja keskustelun vetäjänä Satakunnan Kansan kulttuuritoimittaja Ville Hammarberg.

Kankaanpään taidekoulun Galleriassa samanaikaisesti näyttely Telaketju ja Perhonen, veistoksia, tilateoksia ja maalauksia. Näyttelyn nimi pitää sisällään mielikuvan voimasta, rajuudesta, herkkyydestä ja hauraudesta. Jokainen näyttelyn taiteilija lähestyy näitä, kaikessa läsnä olevia ominaisuuksia omalta taholtaan.

Järjestäjä Satakunnan taidetoimikunta


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot