Kirsi Backman, Vihreiden metsien lumo, 2014

Kirsi Backman, Vihreiden metsien lumo (2014)
Keramiikkareliefi
Kuva: Tiina Poimio

Metsäpolulla
Rauman taidemuseo 6.7. – 10.9.2017

HUOM! Näyttelyä voi katsella piharakennuksen pleksioven läpi 24.9.2017 saakka.

Kuvataidetta ja runoutta yhdistävä ääni–tilataidenäyttely Rauman taidemuseon piharakennuksessa.

Näyttelyn teokset pohjautuvat keramiikkataiteilija Kirsi Backmanin tulkintaan runoilija Nina Rintalan tuoreista proosateksteistä ja runoista, joiden keskiössä on metsä.

Runoista on koostettu noin 25 minuutin ääni-installaatio, runot tallenteelle on lausunut Nina Rintala, ja runojen ympärille sävelletystä äänimaailmasta vastaa Heikki Vastiala.

Metsäpolulla-äänitilataidenäyttely tarjoaa katsojalle, kuuntelijalle, kokijalle moniaistillisen tilallisen kokemuksen, joka toteutetaan poikkitaiteellisena projektina lyriikkaa, äänimaailmaa, tilaa ja kuvataidetta hyödyntäen raumalaisten taiteilijoiden ja Rauman taidemuseon yhteistyön voimin.

Näyttely on avoinna yleisölle 6. heinäkuuta lähtien syyskuun 10. päivään asti. Näyttelyyn pääsee tutustumaan aina museon ollessa auki, lisäksi piharakennuksen pleksioven läpi näyttely on näkyvillä ja kuuluvilla iltamyöhään, sillä runotallenne pyörii valaistussa näyttelytilassa aamusta iltakymmeneen.

Live-runoesityksiä on suunniteltu mm. Eino Leinon, runon ja suven päivään 6.7. sekä 10.7. Helene Schjerfbeckin, Suomen Kuvataiteen päivään sekä Pitsiviikolle 28.7. Mustan Pitsin yöhön, silloin Nina Rintala on lausumassa Metsäpolulla-runojaan.

Liverunoesitykset 6.7. ja 10.7. klo 12 ja 15.
Mustan pitsin yönä Runojamien yhteydessä livelausuntaa / Nina Rintala.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Keramiikkataiteilija Kirsi Backman, www-sivut: www.kirsibackman.net
Runoilija Nina Rintala, Facebook Kalanmaha Facebook: Nina Rintala Runot, www-sivut: kuukorento.blogspot.com


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot