MIELIKUVIA

Rauman Kameraseuran valokuvanäyttely
Rauman taidemuseon Einola 12.5. - 10.6.2007

Rauman Kameraseura on yksi Suomen vanhimmista kameraseuroista, se on perustettu vuonna 1938 joten 70 -vuotisjuhlallisuuksia vietetään ensi vuonna. Seura on avoin kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille, niin kokeneille kuin vasta harrastustaan aloitteleville. Seuran tehtävänä on valokuvaharrastuksen ja -tietouden levittäminen. Jäsenmäärä on n. 30 ja uusia jäseniä otetaan mielellään vastaan, varsinkin nuorison keskuudesta. Seura on järjestänyt valokuvanäyttelyjä 2-3 vuoden välein.

Näyttelyn tarkoitus on esitellä seuran jäsenien ottamia ja heille mieleisiä kuvia, eli mielikuvia.

Yhtenä näyttelyn tehtävänä on herättää katsojien mielissä erilaisia mielikuvia, varsinkin abstraktimpien kuvien osalta. Toisaalta näyttelyn nimen sanat voisi erottaa toisistaan tyyliin "mieli kuvia", haluamme ottaa valokuvia ja katsella niitä. Nimen voi siis käsittää monella tavalla ja jokainen tulkinta on omalla tavallaan oikeassa.

Nimi antoi meille myös vapauden kuvien valinnan suhteen, näyttelyn kuvat ovat keskenään hyvinkin erilaisia ilman mitään varsinaista yhtenäistä teemaa. Esillä on luontokuvia, tilannekuvia, ihmiskuvia, abstrakteja kuvia, konkreettisia kuvia, käsiteltyjä kuvia, "luomukuvia" jne. Ne edustavat siis meille kuvaajille mieleisiä kuvia, meidän omia mielikuviamme.

Mielikuvia -näyttelyssä on esillä vajaat kolmekymmentä valokuvaa noin kymmeneltä seuramme jäseneltä.

Lisätietoja:

Heikki Leino, puheenjohtaja
050 446 1036 heikki.leino@raumankameraseura.net

Nils Nyman, sihteeri / rahastonhoitaja
040 531 7802 nisse.nyman@raumankameraseura.net


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot