Hannu Artinaho, Muisto, 1982

Hannu Artinaho, Muisto (1982)
Akvarelli, paperi

Ars Rauma 2017 - Minä ja torakka
Hannu Artinahon retrospektiivinen näyttely
Rauman taidemuseo 10.6. - 10.9.2017

Rauman taidemuseo ja Rauman Taideyhdistys esittelevät joka toinen vuosi Ars Rauma -näyttelysarjassa valtakunnallisesti merkittävien taiteilijoiden tuotantoa. Viime vuosina esittelyssä on ollut keskeisimpien raumalaisten taiteilijoiden, kuten Kerttu Horilan ja Eila Minkkisen, tuotantoa. Vuonna 2017 nähdään laaja Hannu Artinahon tuotantoa esittelevä näyttely "Minä ja torakka". Näyttely on retrospektiivinen, siinä nähdään taiteilijan uran varhaisia teoksia ja myös kattava valikoima uusimpia teoksia. Artinahon tuotanto käsittää grafiikkaa, piirustuksia ja akvarelleja. Uusimmat teokset ovat mustekynäpiirustuksia.

Artinahon teosten aiheet ovat muistumia ja mielikuvia ranskalaisesta ja välimerellisestä kulttuurista ja maisemasta. Usein nostalgissävytteisissä kuvissa on kaikuja elokuvien ja kirjallisuuden maailmasta, sekä myös arjen ja eksotiikan tunnelmia. Myös Artinahon omat kokemukset useista oleskelukausista Ranskassa ovat läsnä. Näyttelyn nimi, Minä ja torakka, vie ajatukset halpojen hotellien kauhtuneeseen romantiikkaan ja myös elämän syvempään pohdintaan. Nimi perustuu todelliseen tapahtumaan, jossa taiteilija kohtaa työpöydällään harhailevan torakan ja johtuu ajattelemaan elämän ja kuoleman arvoitusta. Näyttelyn omaelämäkerrallista teemaa avaa näyttelyn yhteydessä julkaistava runokirja, joka valottaa taiteilijan elämää lapsuuden muistoista myöhemmän iän mietteliäisyyteen.

Taidegraafikko ja taidemaalari Hannu Artinaho (s. 1946 Lieksa) on asunut ja työskennellyt 34 vuotta Raumalla ja asuu tällä hetkellä Espoossa. Hän on opiskellut Turun Piirustuskoulussa ja valmistunut 1972. Hänen debyyttinäyttelynsä oli vuonna 1969, ja sen jälkeen hän on pitänyt lukuisia näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Artinaho on tehnyt lavastuksia Rauman ja Rovaniemen kaupunginteatterille.

Hannu Artinaholle myönnettiin taiteilijaeläke vuonna 2014.

Lisätiedot

Intendentti Janne Koski, puh. 0440 224154, janne.koski(at)raumantaidemuseo.fi


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot