Rauman taidemuseo
Museoviikko 17.-23.2010
Teemana: Museums for Social Harmony

Kansainvälisen museopäivän yleisöopastus
Ti 18.5. klo 11 Maalarin matkassa

Kansainväliset vaikutteet suomalaisen maiseman kuvaamisessa 1870-1920-luvuilla. Esillä kultakauden aarteita Eino Valtosen kokoelmasta. Tutustutaan mm. Albert Edelfeltin, Akseli Gallen-Kallelan ja Pekka Halosen maalauksiin. Oppaana Rauman taidemuseon amanuenssi Henna Paunu.

Muist raumlaine…- Merenkulku taiteessa
To 20.5. klo 18

Rauman historiassa meri on aina ollut tärkeä tekijä. Myös Rauman taidemuseon kokoelman taideteoksista suuri osa liittyy merenkulkuun. Miten raumalaiset laivat ja työnteko satamassa näkyvät taiteessa? Millaisia kansainvälisiä vaikutteita kuvattiin ja omaksuttiin? Museo kaipaa myös yleisön apua tunnistuksessa ja taustatietojen kartoittamisessa. Tilaisuudessa kokoelmateoksia esittelee Outi Kivimäki, joka on Rauman merihistoriallisen seuran jäsen ja työskennellyt amanuenssina sekä Rauman että Suomen merimuseossa.

Museoiden yönä
La 22.5. klo 16

Paikka paikan päälle - raumalaista rakennettua ympäristöä ja kuvataidetta Kuvaesitys Rauman taidemuseon hallinnassa olevista taidekokoelmista. Pohditaan miten erilaiset historialliset kerrostumat ja vaikutteet näkyvät Rauman kaupunkikuvassa, miten kaupunki on muuttunut tai millaisia paikkoja raumalaiset taiteilijat ovat erityisesti halunneet kuvata ja millä keinoin. Taideteosten kautta tutkitaan maisemaa, rakennuksia ja niiden yksityiskohtia, tunnistetaan paikkoja, etsitään muutoksia ja tyylisuuntia. Kokoelmateoksia esittelee Rauman taidemuseon amanuenssi Henna Paunu.

Lisätietoja:
Rauman taidemuseo 02-8224346
Amanuenssi Henna Paunu, 0440-224155, henna.paunu@raumantaidemuseo.fi

Tervetuloa!


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot