Lehdistötiedote

4 veistäjää
Anna-Kaisa Ant-Wuorinen, Anneli Sipiläinen ja Jenni Tieaho (Alakerta) ja Barbara Tieaho (Yläkerta)
Rauman taidemuseo 22.4.-29.5.2005

Lehdistötilaisuus 22.4. klo 12.00
Avajaiset perjantaina 22.4. klo 18.00
Tervetuloa!

Rauman taidemuseossa avautuu neljän kuvanveistäjän yhteisnäyttely.

Anna-Kaisa Ant-Wuorinen opiskeli ensin Teknillisessä Korkeakoulussa insinööriksi ja työskenteli tutkijana. Opiskeltuaan kuvataidetta tekninen problematiikka jäi osaksi hänen taiteellista työskentelyään. Ant-Wuorisen keskeisiä materiaaleja ovat teräs ja valoa läpäisevä polyeteenimuovi. Muoviteoksiin Ant-Wuorinen käyttää muuten murskattaviksi ja sulatettaviksi joutuvia epäonnistuneita tuotteita ja ylijäämiä. Kierrätysmateriaalin käytön ohella taiteilijaa kiinnostaa tuotteen puolivalmis muoto, eräänlaiset moduulit.

Anneli Sipiläinen tunnetaan monipuolisena kuvanveistäjänä ja julkisten teosten tekijänä. Tällä hetkellä Sipiläisen veistosten tärkein materiaali on puu. "Olen teoksissani ajatellut elämän vastakohtaisuutta, sen näennäistä vahvuutta - arkipäivän turvallisuutta - ja toisaalta odottamatonta haurautta. Kuitenkin perusasiat säilyvät, vaikka pinta rasahtaisi rikki. Materiaalinani olen usein käyttänyt puuta, voin työstää ja muokata sitä itse haluamallani tavalla ja sitä on Suomessa saatavana kaikkialla."

Jenni Tieaho on toteuttanut veistoksiaan luonnosta kerätyistä materiaaleista kuten kävyistä, heinästä ja sammalista. "Näyttelyssäni jatkan prosessia, joka alkoi noin viisi vuotta sitten: kuljen pusikoissa, heinikoissa ja sammalmättäillä… Etsimisestä ei saa koskaan tarpeekseen. Materiaalit herättelevät alitajunnan kerroksista muistijälkiä kaukaa menneisyydestä, ihmisenä olon alkuajoilta. Niiden työstäminen on minulle voimakasta vuorovaikutusta luonnon kanssa. Myös materiaalien yhdistäminen arkipäivän esineisiin antaa niille uusia merkityksiä."

Barbara Tieaho käytti aikaisemmin materiaaleina lähinnä puuta, betonia, pronssia ja kiveä. Nykyään hän yhdistää teoksiinsa myös muita materiaaleja kuten muovia, lasia, peilejä, tekstiiliä, valoja, ääntä ja videokuvaa. Tieahon teokset ovat voimakkaan tilallisia ja liittyvät usein luontoon.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot