Isabel Baraona, David Clément, Maren Dubnick, Jacques Dujardin, Benoit Félix, Mikko Paakkola, Juan Paparella, Manuel Alves Pereira, J.-M. Stroobants


Rauman taidemuseo 13.6 - 13.9.2009

Näyttelyn tiedotustilaisuus perjantaina 12.6. klo 11. Tervetuloa.

Rauman taidemuseossa on tilaisuus tutustua brysseliläiseen nykytaiteeseen taiteilija ja kuraattori Jean-Marie Stroobantsin luotsaaman Office d'Art Contemporain -ryhmän näyttelyssä. Yhdistyksen nimi "nykytaiteen toimisto" kuvaa omalla tavallaan kotikaupunkiaan.

Mielikuvissa Bryssel liitetään Euroopan Unioniin ja sen hallintokoneistoon. Kyseessä on miljoonakaupunki, jonka tunnettu historia ulottuu antiikin aikoihin. Vaikka kaupungin siluettia hallitsevat toimistokolossit, se on myös arvostettu kulttuurikaupunki.

Brysselin taide-elämälle ovat tyypillisiä yhdistyspohjalta toimivat pienet organisaatiot, jotka tekevät pioneerityötä laajemman julkisuuden ulkopuolella. Rauman taidemuseon kesänäyttelyssä on esillä yhdistysten klassikon, Office d'Art Contemporainin taidetta. Näyttelyn taiteilijat käyttävät kukin omia erilaisia ilmaisukeinojaan ja työskentelevät omista lähtökohdistaan. Ryhmä on joukko yksilöitä. Näyttelyyn ei myöskään liity mitään ohjelmallista yhteistä teemaa. Taiteilijat rakentavat kuvaa eurooppalaisesta nykytodellisuudesta. Ajatusten, ilmaisutapojen ja vuorovaikutuksen kirjo on runsas.

Näyttelyssä on esillä Suomesta, Saksasta, Ranskasta, Portugalista, Walloniasta sekä Brysselistä lähtöisin olevien taiteilijoiden teoksia. "Aitona brysseliläistaiteilijana" esittäytyy myös Mikko Paakkola, joka on syntynyt nykyisin Raumaan kuuluvassa Lapissa. Muutama vuosi sitten Paakkola muutti Brysselistä takaisin Suomeen.

Kuvaa Brysselin itsenäisissä taidekeskuksissa tehtävästä työstä täydentää myös Bob Verschuerenin näyttely Lifelines, joka on nähtävissä Porin taidemuseossa 12.06. - 27.09.

Lisätietoja: Janne Koski, janne.koski@raumantaidemuseo.fi, 0440 224 154
Lehdistökuvat: www.raumantaidemuseo.fi/suomi/office_images.html

Isabel Baraona
Lehdistökuva

Isabel Baraona
Lehdistökuva

David Clément - Opus 2005 64x96cm
Lehdistökuva

Maren Dubnick
Lehdistökuva

Maren Dubnick
Lehdistökuva

Jacques Dujardin - Kloonaus, 2008, 80x190 cm (x4)
Vatsakalvo lasilla, tussi
Lehdistökuva

Benoît Félix - Suuri pyyhkäisy
Lehdistökuva

Mikko Paakkola
Lehdistökuva

Juan Paparella
Lehdistökuva

Manuel Alves Pereira
Lehdistökuva

J.-M. Stroobants


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot