Ota kiinni!

Rauman taidemuseon Makasiini ja piha 13.5.-17.7.2011

Tiedotustilaisuus keskiviikkona 11.5. klo 11.
Avajaiset torstaina 12.5. klo 19. Tervetuloa!

Katso kuvaa, hyppää ja ota kiinni!

Ota kiinni! on lapsille suunnattu liikettä, valokuvaa ja animaatiota yhdistelevä näyttely, joka on esillä Rauman taidemuseon Makasiinissa ja pihassa. Teokset liikkuvat, mutta katsojakin voi katsella kuvaa liikkuen, keikkuen tai väärin päin. Narusta vetämällä sätkynukketeos heilauttaa laukkuaan, propelli käynnistyy tai Mona Lisan viikset keikkuvat. Narusta voi vetää myös pihalla.

Esillä ja koettavana on Turun yliopiston kuvataidetta sivuaineena opiskelevien lastentarha-, luokanopettaja- ja käsityönopettajaopiskelijoiden teoksia. Kuluvan kevään aikana on työstetty liikkeen illuusiota, vangittu liikettä valokuviin ja pohdittu liikkeen mahdollistavia mekanismeja. Näyttelyn aiheina ovat liike, havainnot ja leikki. Animaatioissa yhdistyvät näyttelyn teokset ja tarinallisuus. Teoksia tehdessä on leikitty, mutta toivottavasti teokset myös yllyttävät katsojan leikkimään. Tekijöiden mielestä taiteen tekeminen osana opetuskokeilua sekä näyttelyn vastaanottajan reaktioiden huomioiminen osana työskentelyprosessia on ollut antoisa kokemus.

Näyttelyn tekemiseen ovat osallistuneet opiskelijat Laura Guerrand, Josefina Hellman, Laura Honkanen, Kaarlo Koivu, Rasmus Koli, Salla Koskinen, Tanja Kurppa, Arto Manninen, Anu Lähdeniemi, Minna Mäkitalo, Liisa Tulosmaa, Outi Sourulahti, Tommi Tuhkanen ja Annika Tuomensaari Turun yliopiston Opettajankoulutuslaitoksen Rauman yksiköstä.

Työpajoja Museoviikolla ti-pe 17.-20.5. klo 9-11.

Työpaja sisältää Ota kiinni! -näyttelyn opastuksen ja työpajatyöskentelyä. Työpajassa käsitellään liikkeen teemoja. Näyttely kierretään venytellen, hyppien ja narusta vetäen. Voiko taidetta katsoa liikkumalla? Mikä teoksessa liikuttaa? Näyttelyyn ja työpajaan on vapaa pääsy.
Työpajan pitäjät Rasmus Koli ja Arto Manninen opiskelevat käsityönopettajiksi.
Pajavaraukset: 02-8224346, rtm@raumantaidemuseo.fi
Lisätietoja näyttelystä: Marjo Heino-Fihlman, kuvataidekasvatuksen yliopisto-opettaja, mahef@utu.f, 044-5581240 Alustavat työpaja-ajat: ti 17.5. klo 9-11, ke 18.5. klo 9-11, to 19.5. klo 9-11, pe 20.5. klo 9-11
Mahdollisuus myös tarvittaessa pidentää pajan kestoa tai pitää kaksi pajaa samaan aikaan.

Lisätietoja: Henna Paunu, 0440-224155, henna.paunu@raumantaidemuseo.fi


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot