Museon palvelut

Taidemuseon museaalisena vastuualueena on toimia oman alueensa, Rauman seudun, taiteen säilyttäjänä, tutkijana ja esittelijänä. Rauman taidemuseo järjestää erilaisia näyttelyitä ja niihin liittyviä oheisohjelmia ja työpajoja. Taidemuseon näyttelyohjelma on monipuolinen ja eri kohderyhmät huomioiva.
Alueen koulut voivat hyödyntää Rauman taidemuseon näyttelyitä tiedollisen ja taidollisen kasvatuksen innoittajana. Rauman seudun koululaisryhmät voivat vierailla virka-aikana museossa ilman erillistä pääsymaksua.
Rauman taidemuseo pyrkii edistämään paikallista kuvataideharrastusta ja tukemaan paikallista taide-elämää esittelemään mahdollisuuksien mukaan alueen taiteilijoiden teoksia sekä tarjoamalla taiteilijoille mahdollisuuden kouluttautua kotikaupungissa seminaaritilaisuuksiin osallistumalla.

Arkisto

Rauman taidemuseo kerää tietoa alueen taiteilijoista, kartuttaa ja ylläpitää taideteoskokoelmia sekä arkistoja. Taidemuseon kokoelmatietokanta on siirretty Valtion taidemuseon kehittämään taideteosten luettelointiohjelmisto Muusaan, jonka kautta Rauman taidemuseon hallinnassa olevat tietokannat ovat myös helpommin tutkijoiden ja muiden Muusaan kuuluvien museoiden ja kokoelmien haltijoiden käytössä. Rauman taidemuseo kerää pääsääntöisesti Rauman seudun taiteilijoita käsittelevää kuva- ja lehtileikearkistoa, jotka myös siirretään digitaaliseen muotoon. Kuva-arkisto karttuu pääsääntöisesti näyttelyissä kuvattujen teosten myötä.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot