TV Dinner

Paradise Express
Rauman taidemuseo 28.11.2015 - 28.2.2016

Andy Bestin ja Merja Puustisen näyttely Rauman taidemuseossa jatkaa taiteilijaparin kokeiluja taiteen ja populaarikulttuurin maastossa. Näyttelyssä nähdään sekä uusia että jo aiemmin esillä olleita teoksia. Teokset muodostavat värikkään kokonaistaideteoksen, joka levittäytyy koko näyttelytilaan.

Bestin ja Puustisen teokset näyttävät ensi silmäyksellä leikkisiltä ja ehkä lapsellisiltakin, mutta pinnan alla häämöttää vakavampia merkityksiä. Taiteilijat herättelevät meitä havainnoimaan ympäristöämme. Leikkisät muodot ja kirkuvat värit luovat mielenmaiseman, joka haastaa katsojan tutkimusmatkalle syvempiin merkityksiin, omaan itseemme. Toisaalta näyttely tuo esiin myös laajempia näkökulmia, jotka liittyvät nykyiseen yhteiskunnalliseen ja poliittiseen ilmapiiriin.

Bestin ja Puustisen näyttely on dynaaminen ja orgaaninen kokonaisuus, joka kehittyy kolmen kuukauden kuluessa. Näyttely herättelee aktiivisesti kokeilemaan – pomppulinnoilla pomppiminen ja kollektiivisen seinämaalauksen tekeminen ovat oleellinen osa näyttelyä.

Merja Puustinen ja Andy Best ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 1992 lähtien. Heidän teoksiaan on nähty laajasti sekä ulkomailla että Suomessa. Merja Puustinen on kuvataiteilija ja kulttuuripolitiikan tutkija, ja hän valmistelee kuvataiteen tohtorin tutkintoa Kuvataideakatemiassa. Andy Best toimii kuvanveiston lehtorina Aalto-yliopistossa.

Lisätietoja:

Andy Best ja Merja Puustinen, Andy & Merja: Artworks & goings on
Janne Koski, janne.koski@raumantaidemuseo.fi. Puh. 044 022 4154
Hanna Kaski, hanna.kaski@raumantaidemuseo.fi, puh. 044 022 4155


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot